Obří výbuch, pak se zřítil celý dům. Na Znojemsku zahynul mladý muž, neunesl prý rozchod

Výbuch rodinného domu ve středu večer otřásl obcí Suchohrdly na Znojemsku. Tlaková vlna kompletně srovnala stavbu se zemí. V sutinách zůstal zavalený pětadvacetiletý muž. Svým zraněním podlehl. Sousedé spekulují, že za celým neštěstím může být rozchod mladého páru, který v domě bydlel.

Klidný večer v Suchohrdlech narušila kolem půl osmé večer obrovská rána. Po celé obci, ale i daleko za ní byl slyšet výbuch. „Dcera říkala, že to byla velká rána, že se i okna zachvěla,“ popsal pro CNN Prima NEWS svědek.

Exploze byla tak silná, že dům prakticky srovnala se zemí a poškodila i okolní stavby. „Příčinu výbuchu zatím nevíme, ta je v šetření. Po našem příjezdu bylo nutné likvidovat požár menšího rozsahu pomocí jednoho vodní proudu. Zásah trvá v tuto chvíli přibližně tři hodiny s tím, že asistujeme plynárnám a také Policii České republiky,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

MOHLO BY VÁAS ZAJÍMAT: Po požáru našli v Orlové mrtvého muže, pak přišel zvrat. Chtěl zabít dvojici, zemřel sám

Krátce po příjezdu hasiči zjistili, že v osudnou chvíli dům nebyl prázdný. „Zatím evidujeme jedno smrtelné zranění. Osobu jsme pod troskami našli pár minut po našem příjezdu, nicméně nemohli jsme vyloučit, že se v objektu nachází další osoby, takže jsme zahájili průzkum,“ doplnil mluvčí.

V domě měla bydlet partnerská dvojice a jejich dítě. V době výbuchu však byl na místě pouze pětadvacetiletý muž, který následkem exploze zemřel. Podle sousedů by mohl být za neštěstí přímo zodpovědný. „Ženská mu utekla s děckem a on prý údajně tohle způsobil,“ řekl štábu soused.

Výbuch vyřadil z provozu pouliční osvětlení a poškodil i sousedy. Škoda na autech a domu by se mohla vyšplhat až do stovek tisíc korun. „Začaly nám padat květináče, máme rozbité dveře, okna. Dvě auta jsou zničená,“ popsal další ze sousedů. Zda šlo o nešťastnou náhodu, nebo má tragický výbuch někdo na svědomí, ukáže až další vyšetřování.

Tagy: