Řidič v Polsku vjel do zastávky: Dvě ženy přišly o život, osm dalších zranil

Polská policie

Řidič vjel ve Varšavě na zastávku

Dvě ženy přišly o život a osm lidí utrpělo zranění poté, co v úterý dopoledne ve Varšavě vjel automobil na zastávku, kde lidé čekali na autobus, uvedl zpravodajský server Onet. Podle prvních zjištění pětačtyřicetiletý řidič nejprve srazil ženu na nedalekém přechodu pro chodce a následně zpanikařil a vjel na zastávku. Lékaři nyní bojují o život dítěte ve věku 3,5 roku, dodal portál.

Okolnosti nehody vyšetřuje policie. Řidič byl podle tamního serveru Onet střízlivý. Policejní mluvčí Marta Haberská řekla, že pět lidí skončilo v nemocnici, další zdravotníci ošetřili na místě. Dítě je ve velmi těžkém stavu a dvě hospitalizované ženy mají středně závažná poranění, uvedl v televizi TVN24 Piotr Owaczarski ze zdravotní služby Meditrans.

ČTĚTE TAKÉ: Vážná nehoda na Orlickoústecku. Řidič narazil do sloupu elektrického vedení, na místě zemřel

„Ranění byli odhozeni několik metrů daleko, jeden dokonce ležel za přístřeškem,“ řekl portálu jeden z řidičů městského dopravního podniku, který sídlí hned u místa nehody. Zároveň dodal, že před přechodem už měl dávno být semafor. Podle něj totiž auta na tomto místě pravidelně jezdí rychle.

Řidič podle něj zastavil až značný kus od zastávky. Když vystoupil z vozu, nebyl zraněný, ale rozpoutala se hádka mezi ním a zaměstnanci dopravního podniku. Většímu konfliktu podle očité svědkyně zabránil příjezd policie a sanitek.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Motorový vlak začal hořet mezi stanicemi na Českolipsku. Hasiči evakuovali 39 lidí

Tagy:
smrt Polsko Varšava dopravní nehoda autobusová zastávka katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události silniční nehoda