Měl ho pohlídat, chlapce našli mrtvého. Matka nevědomky svěřila dítě trestanému muži

Belgický vrah dětí

Tragicky skončilo pátrání po pohřešovaném čtyřletém chlapci v Belgii. Policie ho našla mrtvého v sousedním Nizozemsku. Tam ho podle všeho unesl a zřejmě i zabil muž, kterému matka dítě svěřila na hlídání po dobu, kdy byla v nemocnici.

Policie vyhlásila pátrání po čtyřletém Deanu Verberckmoesovi v pátek, kdy jeho zmizení ohlásila matka. „Vím, že je v dobrých rukou. Prosím vás, vraťte ho, ať je kde je. Vysaďte ho třeba tady přede dveřmi. Jen ať se mi vrátí,“ prosila zdrcená matka Elke.

Syna svěřila svému známému, protože musela do nemocnice. Podle jejích slov se dítě a muž dobře znali. „Já mu plně důvěřuji. Už ho několikrát hlídal. S dětmi to dobře umí. Ty moje se na něj vždycky těšily,“ popsala Verberckmoesová.

Jenže tentokrát to bylo jinak. Muž měl chlapečka dovézt k prarodičům. Tam ale nedorazili. Policie mezitím zjistila, že oba odjeli z Belgie do sousedního Nizozemska. A co bylo mnohem horší, hledaného Dava de Kocka policie dobře znala.

Před dvanácti lety ho totiž soud poslal na deset let za mříže za napadení dítěte s následkem smrti. V afektu tehdy de facto ubil dvouletého syna své přítelkyně. To prý Deanova matka netušila. „Mám dvě děti a jsem na ně sama. Vůbec nechápu, co se v té Davově hlavě mohlo stát. Vůbec nevím, nechápu,“ svěřila se Verberckmoesová.

V pondělí odpoledne policie hledaného muže dopadla poblíž nizozemského Utrechtu. A v noci pak našla i malého Deana na nizozemském ostrově Vrouwenpolder. Chlapec byl už mrtvý.

Tagy: