Tragédie v Keni: Autobus se zřítil z mostu, zemřelo 24 lidí. Vozidlu nejspíš selhaly brzdy

Celkem 24 mrtvých si vyžádala nehoda autobusu, který se v neděli v Keni zřítil ze zhruba čtyřicetimetrové výšky z mostu do řeky. Mířil z města Meru do metropole Nairobi a podle policie mu zřejmě selhaly brzy.

„Se smutkem oznamujeme národu, že jsme ztratili 24 životů při hrozné nehodě autobusu na nechvalně známém mostě přes řeku Nithi na dálnici z Meru směrem k Nairobi,“ informovaly podle deníku The Sun tamní úřady.

Původní nedělní zpráva od agentury AP informovala o 21 obětech. Záchranáři zároveň nepotvrdili, že číslo 24 je konečné. K tragické nehodě došlo kolem 18:30 místního času (17:30 středoevropského). Podle policie sjel autobus z mostu kvůli vysoké rychlosti i selhání brzd.

„Řidič jel v okamžiku nehody velmi vysokou rychlostí,“ potvrdil vysoce postavený policejní úředník Rono Bunei. Podle zástupců Červeného kříže záchranáři po setmění práci přerušili a obnovili ji opět v pondělí.

V případě Keni i zbytku východoafrického regionu nejde zrovna o neobvyklou nehodu. Například 8. července zahynulo nejméně 20 cestujících při nehodě na dálnici z Nairobi do pobřežního města Mombasa. Keňská policie podobné tragické události často klade za vinu řidičům, kteří výrazně překračují nejvyšší povolenou rychlost.

Tagy: