Jakub hrdinně bránil svou matku před útočníkem s nožem. Ten chlapce ubodal k smrti

Tragickou událost aktuálně vyšetřují britští policisté ve městě Manchester. Řeší vraždu teprve 15letého Jakuba Szymanskiho, který podlehl útoku nožem. Agresor podle všeho cílil na Szymanskiho matku, ale statečný teenager se mu rozhodl postavit. Žena skončila s vážnými zraněními v nemocnici. Útočník byl později dopaden v hrabství Kent.

O neštěstí, ke kterému došlo v manchesterské čtvrti Miles Platting, jako první informoval místní deník Manchester Evening News. Mladý Jakub se rozhodl chránit svoji matku Katarzynu Bastekovou před agresorem s nožem. Událost se stala ve čtvrtek večer kolem 21:30.

Jeho hrdinný čin ho ovšem stál život. Útočník, kterého policisté označují za 44letého Asiata z Manchesteru, neměl s teenagerem žádné slitování. Podle dosavadních informací byl chlapec při převozu do nemocnice ještě naživu a lékaři se jej pokoušeli zachránit. Zhruba hodinu po příjezdu však svým zraněním podlehl.

Jeho blízcí ho označují za hrdinu. „Byl tišší, ale byl to ochránce. Bojoval za svoji rodinu. Byl to skvělý člověk a hrdina, kterého bychom si takto měli pamatovat,“ sdělil pro manchesterský deník člověk, který Jakuba znal.

Matka zavražděného chlapce z útoku vyvázla s vážnými bodnými a řeznými zraněními a byla rovněž převezena do nemocnice. Řádění agresora matka celkem čtyř dětí přežila, nyní však truchlí za svého mrtvého syna.

Útočník byl zprvu před policií na útěku. Ještě během páteční noci ho však kriminalisté zadrželi v hrabství Kent, které se nachází zhruba 400 kilometrů od Manchesteru.

Tagy: