Tragické zřícení rogala v Nymburku: Kluzák začal hořet, v troskách zahynuli dva muži

Rogalo

Dva mrtví po pádu rogala v Nymburku

V Nymburku spadlo během sobotního odpoledne rogalo a začalo hořet. Nehodu nepřežili dva muži. Jejich těla našli záchranáři v troskách stroje. Mluvčí středočeských policistů Michaela Richterová uvedla, že příčinu a okolnosti tragédie budou kriminalisté zjišťovat spolu s odborníky pro vyšetřování leteckých nehod. Podle informací redakce CNN Prima NEWS měl stroji začít vynechávat motor, pilot se proto pokusil o návrat na nymburské letiště, odkud stroj původně vzlétl.

Událost, o které informovali policisté rovněž na svých stránkách, byla hlášena půl hodiny před polednem. „Po příjezdu všech záchranných složek na místo byla v troskách stroje nalezena dvě těla mužů bez známek života,“ uvedla mluvčí.

ČTĚTE TAKÉ: Rozloučil se s rodinou, domů se už Ján ale nevrátí. Policie zkoumá, proč před nehodou nebrzdil

Případ si převzali nymburští kriminalisté, kteří se jím budou zabývat společně s pracovníky Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. „U obou mužů bude nařízena soudní pitva,“ informovala Richterová.

„Rogalo se mělo zřítit na ostrově, kde končí cyklostezka z Poděbrad do Nymburku,“ uvedl přímo z místa reportér CNN Prima NEWS Matěj Rychlý. Jako první měli být na místě drážní hasiči. Ti nejprve bojovali s plameny, které zachvátily stroj ihned po pádu. „Následně našli dva lidi, kterým již nešlo pomoci,“ doplnil reportér.

Kriminalisté podle informací CNN Prima NEWS zjistili, že letadlo startovalo z nymburského letiště a mělo se jednat o vyhlídkový let. „Podle svědků údajně začal vynechávat motor. Pilot se tedy pokusil o návrat, ale nakonec se kluzák zřítil,“ uvedl Rychlý.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: VIDEO: Policie zveřejnila nové záběry nehody vlaku na Olomoucku. Řidiči kamionu hrozí osm let

Tagy: