Rozloučil se s rodinou, domů se už Ján ale nevrátí. Policie zkoumá, proč před nehodou nebrzdil

Mezi slovenskými obcemi Šoporňa a Šintava došlo k tragické dopravní nehodě. Devětapadesátiletý muž narazil čelně do stromu a utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Podle informací TV JOJ měl muž svůj život ukončit záměrně. Před nárazem jel rychlostí 130 kilometrů v hodině.

K nehodě s tragickým koncem došlo v pondělí u města Galanta na Slovensku. „Policisté přijali zprávu o havarovaném vozidle Saab mezi obcemi Šoporňa a Šintava krátce před šestnáctou hodinou,“ informovala Policie Trnavského kraje prostřednictvím své oficiální facebookové stránky.

ČTĚTE TAKÉ: Smrtelná nehoda na Liberecku: Předjíždějící řidič zemřel po srážce s testovacím vozem

Devětapadesátiletý Ján se v odpoledních hodinách rozloučil s rodinou a vydal se na cestu autem. Během jízdy měl záměrně narazit do stromu, informuje TV JOJ. Těsně před nárazem mělo jeho vozidlo jet rychlostí téměř 130 kilometrů v hodině.

Pomoc při sebevražedných myšlenkách

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111. Linka funguje nonstop, anonymně a zdarma pro děti a studenty do 26 let. Česká asociace pracovišť linek důvěry zase nabízí seznam všech aktuálně sdružených linek, kdy si vyberete podle cílové skupiny nebo zaměření na jednotlivá témata.

Asociace poradců pro pozůstalé zase poskytuje profesionální a nestranné služby pro truchlící. Další odkazy a kontakty na jednotlivé poradny či krizová centra například ve větších městech naleznete přehledně na webu Sebevraždy.

„Podle prvotních informací měl devětapadesátiletý řidič z dosud nezjištěných příčin sjet plynule vpravo mimo silnici a narazit do stromu,“ uvedla policie s tím, že muž utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. „Bližší okolnosti této tragické nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování,“ dodali kriminalisté.

Sebevražda kvůli dluhům

Jak informovala TV JOJ, devětapadesátiletý řidič si na život měl sáhnout záměrně. Údajně se nejednalo o jeho první pokus o sebevraždu.

Podle zjištění televize byl muž v nemocnici před třemi dny, protože se měl předávkovat léky.

K zoufalému kroku ho měla vést špatná finanční situace a problémy se zadlužením.

„Někdy je bolest duše větší než schopnost uvažovat nad konkrétními řešeními. Proto je nesmírně důležité si všímat jakékoliv změny v chování našich blízkých,“ zdůraznil psycholog Marek Madro.

Nad ztrátou Jána truchlí nejbližší, sousedé i známí. „Odpočívej v pokoji, Janko. Upřímnou soustrast rodině,“ cituje slova paní Barbory web trnava.zoznam.sk.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Policie zveřejnila nové záběry nehody vlaku na Olomoucku. Řidiči kamionu hrozí osm let

Tagy: