Tragédie v Costa Blanca: Dva muži se utopili při záchraně dětí. Svědci zmínili vážnou chybu

Při záchraně dvou tonoucích dětí ve věku šest a sedm let se ve španělském letovisku Guardamar del Segura v pátek utopili dva muži. Dvaapadesátiletého Brita společně s o šest let mladším Polákem zřejmě strhly spodní mořské proudy, uvedl španělský deník El País.

Tragédie se stala na oblíbené pláži La Roqueta, která se nachází zhruba 20 kilometrů od města Alicante na jihu Śpanělska, upřesnil El País. Podle očitých svědků se děti šly koupat i přes důrazné výstrahy před nepříznivým počasím.

ČTĚTE DÁLE: Tragédie u slavného norského skaliska: Z výšky několika stovek metrů se zřítil muž, nepřežil

V oblasti v posledních dnech foukal silný vítr. „Dnes jsme vydali pro celý den upozornění v podobě červených vlajek,“ uvedl šéf místních plavčíků José Luis Oliva, který se sám podílel na záchraně tonoucích.

Situace na pláži byla zpočátku nepřehledná. „Jakmile jsme dorazili na pláž, viděli jsme jednoho člověka v bezvědomí. Ostatní plavci se ho pokoušeli oživit,“ upřesnil Oliva, jenž byl v danou chvíli mimo službu.

Na pomoc topícím se dětem se vrhlo do vln hned několik lidí. Přes veškerou snahu včetně masáže srdce britský a polský turista záchranu dětí nepřežili. Do nemocnice byli následně s dýchacími problémy převezeni ještě dvacetiletá žena a o dva roky starší muž blíže neupřesněných národností, informoval britský Daily Mail.

Španělské úřady v reakci na přibývající počty utonulých apelují na turisty, aby nevstupovali do vody za nepříznivých povětrnostních podmínek. Právě v oblasti Costa Blanca v okolí Alicante si rozbouřené moře za posledních sedm dnů vyžádalo už osm obětí na životech.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Největší škody na silnicích podle experta způsobují nejmladší řidiči. Popsal i „nehodovou“ inflaci

Tagy: