Tragédie v Plzni. Motorkář se spolujezdkyní po nárazu přerazili značku, žena na místě zemřela

Tragédií skončila nehoda motorkáře, která se stala v pátek večer v Plzni. Čtyřicetiletý motorkář, který vezl spolujezdkyni, narazil v pravotočivé zatáčce do svodidel. Oba pak letěli několik metrů přes svodidla. Spolujezdkyně na místě zemřela. Řidiče převezli záchranáři v kritickém stavu do Fakultní nemocnice v Plzni.

Tragická nehoda se stala okolo páteční 21. hodiny na sjezdu z dálnice D5 na Slovany. Řidič motorky zatím z neznámých příčin nezvládl řízení a narazil do svodidel, které následně i se spolujezdkyní přeletěl. Oba pak ještě těly přerazily dopravní značku, informuje web Krimi—Plzeň. O síle nárazu svědčí i to, že se motocykl svezl po svodidlech a zastavil až po zhruba 80 metrech.

„Záchranáři na místě ošetřili a zajistili k transportu muže, s těžkými zraněními byl směřován na urgentní příjem fakultní nemocnice Lochotín. Žena utrpěla velmi vážná zranění, kterým na místě podlehla," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Muž je po operaci v nemocnici a jeho stav je nadále vážný, řekla v sobotu víkendová administrátorka nemocnice.

Po dobu vyšetřování dopravní nehody byl dálniční přivaděč ve sjezdu na Plzeň uzavřený. Policisté a hasiči odstraňovali následky nehody více než tři hodiny.

U zemřelé ženy bude nařízena soudní pitva. Přesnou příčinou a veškerými okolnostmi dopravní nehody se zabývají kriminalisté z plzeňského ředitelství policie.

Tagy: