Tragédie v Rožnově: Těla dívenek našla babička. Muselo mu přeskočit, nechápou sousedé

Policisté zasahovali u masakru v Rožnově pod Radhoštěm.

Trojnásobná vražda a sebevražda v Rožnově pod Radhoštěm

Trojnásobné vraždě a sebevraždě v Rožnově pod Radhoštěm místní stále nemohou uvěřit. Podle informací CNN Prima NEWS policii přivolala příbuzná, která mrtvá těla našla v kalužích krve. Co o zesnulých prozradili sousedé?

Ve středu dopoledne se v domě v Rožnově pod Radhoštěm ozvaly výstřely. Muž zastřelil svou družku a děti. Nepochopitelným činem se nyní zabývá policie, která vzhledem k závažnosti případu není příliš sdílná.

„Devětačtyřicetiletý muž zastřelil svou pětatřicetiletou družku a své dvě děti, poté zbraň obrátil proti sobě,“ popsala čin pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Situace byla podle ní pod kontrolou a lidem nehrozilo žádné další nebezpečí.

Sousedé nechápou

Policii přivolali příbuzní, kteří přišli do domu a spatřili mrtvá těla v tratolišti krve. Podle informací deníku Blesk měla vnoučky najít jejich babička, matka zesnulé. Co přesně činu předcházelo, není vůbec jasné. „Je to naprostá šílenost, jak mohl… Je to opravdu děs, co lidé dělají, muselo mu přeskočit,“ reagoval jeden ze sousedů. Podle dalších rodina působila jako bezproblémová. „On holky učil jezdit na kole,“ popsal další.

„Něco hrozného, nemám slov,“ hlesla v rozhovoru pro CNN Prima NEWS jedna ze sousedek. Místní rodinu hodnotí jako mladou, šikovnou a hodnou. „Dvě malé děti, jedna měla jít do první třídy. Ta druhá byla školkáček,“ sdělila další sousedka.

Na místě byli kriminalisté a technici, kteří ohledávali místo činu a také Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Mrtvá žena byla totiž policistka, muž pracoval jako strážník. „Zbraň byla legálně držená,“ uvedla policejní mluvčí.

Tagy: