Tragická nehoda autobusu s indickými poutníky. Spadl do řeky v Nepálu, zemřelo 27 lidí

Nehoda autobusu s indickými poutníky si v pátek v Nepálu vyžádala nejméně 27 mrtvých a 16 zraněných. Informuje o tom agentura Reuters, podle níž autobus sjel ze silnice a zřítil se 150 metrů ze srázu do řeky se silným proudem.

Autobus se 41 cestujícími a dvěma členy posádky havaroval z dosud neznámých důvodů asi 120 kilometrů západně od metropole Káthmándú, kam směřoval. Policistům a vojákům se z jeho trosek a z řeky podařilo vytáhnout 22 živých lidí, z nichž 12 utrpělo vážná zranění a bylo transportováno do nemocnic v hlavním městě. Podle úřadů nejméně šest lidí zemřelo po převozu do nemocnice.

ČTĚTE TAKÉ: Čtrnáctiletého Čecha ve Švýcarsku vážně zranil elektrický proud. Vylezl na střechu vlaku

Nedaleko místa páteční nehody byly v červenci jiné dva autobusy zničeny při sesuvech půdy. Ze 65 lidí, které vezly, přežili jen tři.

Nehody autobusů v Nepálu jsou většinou způsobeny špatně udržovanými silnicemi a dopravními prostředky, podotýká agentura AP. Navíc je velká část země hornatá.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Řidič náklaďáku zkolaboval po bodnutí hmyzem. Záběry ze Znojemska odhalují děsivou jízdu

Tagy:
Indie doprava autobus dopravní nehoda Nepál Káthmándú silniční dopravní nehoda katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události silniční nehoda