Tragická nehoda lodi na Dunaji. Dva lidé zemřeli, pět se pohřešuje, oznámila maďarská policie

Dva lidé zemřeli při nehodě lodi na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla v neděli podle agentury AP policie. Dalších pět osob se pohřešuje.

Maďarská policie dostala v sobotu pozdě večer hlášení, že na břehu Dunaje u města Veröce asi 50 kilometrů severně Budapešti byl nalezen muž se zakrvácenou hlavou. Policie následně zjistila, že muž byl účastníkem lodní nehody.

ČTĚTE TAKÉ: Mladý Čech v Maďarsku měl po sexu zabít ženu. Podřízl jí krk a hodil do křoví, řekla policie

Později našla v místě těla muže a ženy, přičemž nadále pátrá po pěti dalších osobách, které byly na člunu. Maďarská média podle agentury APA uvedla, že na břeh byl vytažen poškozený motorový člun.

Z vyšetřování vyplynulo, že v době nehody plula oblastí hotelová loď, kterou později policie zastavila u maďarského města Komárom, jež leží více než 80 kilometrů proti proudu řeky naproti slovenskému Komárnu. Loď měla poškozený trup.

Policie podala trestní oznámení na neznámého pachatele pro podezření z ohrožení lodní dopravy a zabití několika osob. Komu hotelová loď plující na oblíbené výletní trase mezi Vídní a Budapeští patřila, není dosud známo.

Maďarsko si koncem května připomene páté výročí potopení výletní lodi Hableány s jihokorejskými turisty na palubě. V Budapešti tehdy zemřelo 25 Jihokorejců a dva maďarští členové posádky, jedna turistka z Jižní Koreje se stále pohřešuje.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Největší škody na silnicích způsobují nejmladší řidiči, řekl expert. Popsal i „nehodovou“ inflaci

Tagy: