Kamioňák na D1 zmáčkl auto, kde zemřela rodina. Vyhlásili na něj sbírku, lidé se bouří

. Při nehodě zemřel i řidič kamionu Milan.

VIDEO: Děsivé záběry hořícího kamionu u Brna

Tragická nehoda na D1 u Brna, která si vyžádala životy tří lidí včetně ročního dítěte, má pokračování. Kamarád zemřelého řidiče kamionu zorganizoval na sociální síti finanční sbírku pro pozůstalé po něm. To vzbudilo vlnu nevole. Lidé se domnívají, že nehodu zavinil právě on kvůli nepozornosti, a nevidí tak smysl jeho rodině přispívat. Navíc se ptají, kdo pomůže příbuzným ostatních zesnulých.

Šest aut se na 188. kilometru dálnice D1 u Brna srazilo ve středu dopoledne. Mezi dvěma kamiony zemřela 32letá žena se svým ročním synem. Zraněním, která utrpěl při nehodě, podlehl i řidič jednoho z nákladních aut Milan.

Kolega a kamarád řidiče kamionu založil transparentní účet, aby finančně pomohl jeho pozůstalým. „Teď je řada na mně. Pomůžu ti, aby bylo o tvou rodinu postaráno. Rozhodl jsem se, že založím transparentní účet a každá koruna poputuje k tvé rodině. Kdo chce, může přispět,“ uvedl kolega Tomáš Sajfrt na facebookovém účtu.

V příspěvku vyjádřil i smutek. „Čím začít… snad tím, jak moc mě to mrzí a jak nám tu chybíš. Byl jsi velmi dobrým kamarádem, který mě toho i za tu krátkou dobu mnohé naučil,“ dodal.

Příspěvek na sociální síti sdílely stovky uživatelů. Často šlo i o další kolegy z branže. Vlnu solidarity mnoho lidí odsoudilo. „A kdo pomůže ostatním pozůstalým? Já jsem vždy pro nějakou pomoc, ale tady to bohužel vypadá, že kolega se zřejmě nevěnoval řízení a dopadlo to tak, jak to dopadlo, a spolu s ním zemřeli další tři lidé, bohužel. Samozřejmě uvidí se, jak dopadne vyšetřování od PČR,“ uvedl na Facebooku Vojta.

„A že umřela také mladá maminka a její roční dítě, tady nikdo nepíše,“ rozčiluje se Jaroslav. Další vzkazují, že by se měly zřídit účty dva, aby sbírka měla smysl. „Nechci být zlý, ale tuhle možnost někomu pomoct má každý z nás. Já se rozhodl, že pomůžu rodině Milana, a pokud bude potřeba, tak i té druhé rodině. Jen vás všechny prosím, nemluvte o něm ve zlém, on si to nezaslouží,“ reagoval kamarád Tomáš.

Policisté teď zjišťují příčinu dopravní nehody. Pracují však s nejpravděpodobnější variantou, že za vše může nepozornost při řízení. „To, co vidíme dnes a denně u těch řidičů, je, dá se říct, k nepochopení. Nedostatečné rozestupy mezi vozidly, nevěnování se řízení –⁠ ať už je to telefonování za jízdy nebo koukání se po nehodách –⁠ tak dlouho, až sám nehodu způsobím,“ popsal dopravní expert BESIP Pavel Čížek.

Tagy: