Tragická nehoda na D1 má třetí oběť. Řidič poslal dodávku plnou lidí do svodidel

Pondělní nehoda na dálnici D1, při které osobní auto najelo při předjíždění bokem do vozíku taženého dodávkou, má třetí oběť.

Pondělní nehoda na dálnici D1, při které osobní auto najelo při předjíždění bokem do vozíku taženého dodávkou, má třetí oběť. V dodávce cestovalo pět lidí, dva z nich zemřeli ihned po nárazu, další muž – cizinec – pak v úterý ráno. Nehodou se zabývají kriminalisté pro podezření z usmrcení z nedbalosti.

Při nehodě osobního auta a dodávky v pondělí odpoledne na dálnici D1 na Žďársku na Vysočině zemřeli na místě dva lidé, třetí osoba pak podlehla těžkým zraněním v nemocnici. Při hrozivě vypadající nehodě byli podle záchranářů zranění ještě dva lidé.

Incident se stal po 14:00 na 128. kilometru na Žďársku. Osobní auto zřejmě narazilo do vozíku připojeného na dodávce. V dodávce s rumunskou registrační značkou cestovalo podle policie pět lidí. V osobním autě jel jen řidič, který z nehody vyvázl bez zranění. Dechovou zkoušku na alkohol měl negativní.

Muži hrozí osm let ve vězení

Provoz ve směru na Brno byl kvůli nehodě asi šest hodin zastavený. Plně obnovit se ho podařilo před 20:00. Mezitím policisté odkláněli dopravu na 119. kilometru, zpět na dálnici mohla auta najíždět na 134. kilometru u Měřína, sdělila mluvčí policie Dana Čírtková.

Podle mluvčího vysočinské zdravotní záchranné služby Petra Janáčka u nehody zasahovaly i vrtulníky záchranářů z Jihlavy a z Brna. „Bilance nehody je tragická, dvě osoby již nebylo možné zachránit a svým vážným zraněním podlehly. Dva účastníci dopravní nehody utrpěli středně těžká a těžká zranění a byli letecky transportováni do nemocnice v Brně. Jednu osobu jsme se zraněním lehčího charakteru převezli sanitkou do nemocnice v Jihlavě,“ uvedl ještě během pondělí Janáček.

Podle informací Krimi Zpráv nehodu na místě nepřežili spolujezdci, kteří seděli na zadním sedadle. „Zahájili jsme úkony pro podezření ze spáchání dvou trestných činů a to usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala policejní mluvčí z Vysočiny Jana Kroutilová.

Za způsobenou nehodu řidiči může hrozit až osmiletý trest.

Tagy: