Tragická nehoda na slovenské železnici. Dvojici vyhodili z vlaku, další je poté srazil

Vlak na Slovensku srazil dva lidi, šedesátiletá žena zraněním na místě podlehla.

Smrt na kolejích

Kvůli neplatným jízdenkám je vyhodili z vlaku, tak pokračovali po kolejích dál po svých. Dvojice ze Slovenska ale pravděpodobně přeslechla přijíždějící vlak. Muž vyvázl jen s lehkými zraněními, žena srážku nepřežila. Policie případ vyšetřuje, ve hře je i obvinění ze zabití, informovala televize JOJ.

Bylo něco málo před půl dvanáctou, když vlak mířící z Hažína nad Cirochou do Humenného srazil dva lidi. „Na místo jsme okamžitě vyslali ambulanci rychlé zdravotnické pomoci. Záchranáři na místě ošetřili jednoho muže, který odmítl transport do nemocnice,“ uvedl vedoucí operátor zdravotnické záchranné služby Viliam Sládek.

Čtyřiačtyřicetiletý muž měl obrovské štěstí, utrpěl pouze drobná zranění. Na trati však nebyl sám. Doprovázela ho šedesátiletá žena, která už ale takové štěstí neměla. „Žena bohužel utrpěla zranění, kterým na místě podlehla,“ potvrdil Sládek.

ČTĚTE TAKÉ: České dráhy razantně zdraží jízdné. Za lístek si připlatíme už od 10. prosince letošního roku

„Řidič byl na místě podroben lékařskému vyšetření a dechové zkoušce. Její výsledek vyloučil přítomnost alkoholu,“ sdělila mluvčí prešovské policie Jana Ligdayová. Policisté zahájili v tomto případě stíhání pro trestný čin zabití.

Podle zdroje televize JOJ cestovala dvojice původně vlakem, ale protože neměla platné jízdenky, musela předčasně vystoupit. Do Humenného se pak pravděpodobně rozhodla pokračovat pěšky po kolejích, kde ji pak srazil další vlak.

„Všechny okolnosti, za kterých k této tragické události došlo, budou prošetřeny,“ dodala Ligdayová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bytného z Pardubic ubodala 18 ranami nožem. O vraždu nešlo, i tak si žena odsedí devět let

Tagy: