Tragédie na přejezdu: Auto s Jozefem sešrotoval vlak. Nefungoval semafor, tvrdí zdrcení přátelé

Čtyřicetiletý Jozef vjel na železniční přejezd, kde do jeho auta narazil vlak a tlačil jej 300 metrů. Přátelé zesnulého řidiče tvrdí, že v místě nefungovala světelná signalizace. K nehodě došlo ve čtvrtek večer ve slovenské obci Kos v okrese Prievidza.

Čtyřicetiletý Jozef jel ve čtvrtek večer ve svém Seatu Alhambra od Opatovců nad Nitrou ve směru na obec Nováky. „V době, kdy přejížděl železniční přejezd bez mechanických závor se zvukovou a světelnou signalizací, přijížděl zleva ve směru na obec Nováky rychlík R754, čímž došlo k jejich vzájemnému střetu. Řidič vozidla utrpěl na místě zranění neslučitelná se životem. Nikdo z cestujících ve vlaku neutrpěl žádné zranění ani škodu na majetku,“ uvedli slovenští policisté na Facebooku.

️◼️️TRAGICKÁ DOPRAVNÁ NEHODA NA ŽELEZNIČNOM PRIECESTÍ ️◼️️Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v...

Posted by Polícia SR - Trenčiansky kraj on Thursday, February 8, 2024

K nehodě došlo kolem 18:25. „Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Požití alkoholických nápojů řidičem vozidla bude předmětem soudního zkoumání. Příslušník Okresního dopravního inspektorátu v Prievidzi zahájil trestní stíhání pro usmrcení z nedbalosti,“ sdělili policisté.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Za jízdu smrti může zesnulý Patrik, říká známá řidičky. Ta měla po nehodě řvát na svědky

Přátelé zesnulého Jozefa tvrdí, že signalizační systém na přejezdu je již delší dobu nefunkční. „Nefungoval semafor, dojíždím denně do práce a už se mi dvakrát stalo, že signalizace nic nehlásila, i když jel vlak,“ popsal Vladimír pro slovenský web Nový čas. Podle něj na to lidé již upozorňovali.

Pro Jozefa již přátelé připravují kříž, aby uctili jeho památku. „Děláme mu kříž. Miloval auta a staré motorky, pracoval na stanici STK,“ vzpomínají jeho přátelé. „Bude nám moc chybět,“ sdělili se slzami v očích kamarádi z dílny. Nejvíce však bude chybět rodičům, kteří jsou ztrátou svého jediného syna zcela zdrceni. „Byl to moc hodný kluk, byl jedináček a staral se o své rodiče,“ dodali Jozefovi kolegové.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kamion s tisíci kuřat se převrátil u Olomouce. Provoz na dálnici byl omezen 15 hodin

Tagy: