Nejen nehoda v Bratislavě. Které tragické srážky aut s chodci řešili policisté v Česku?

Opilý mladík vjel na zastávku a zabil dívku

Podobné nehody, jako ta na Slovensku, se staly i v Česku

Pět mrtvých lidí. Smutná bilance dělá z nehody v Bratislavě jeden z nejtragičtějších slovenských střetů auta s chodci vůbec. Podobné nehody už řešili i policisté v Česku.

Léto roku 2014, náměstí Kinských v Praze. Tehdy opilý mladík Marek Půček nezvládl řízení svého vozu a narazil přímo do zastávky na náměstí Kinských v Praze. Tam v té době čekala na autobus jednadvacetiletá dívka a silný náraz neměla šanci přežít.

Dívka byla na místě mrtvá. Naopak opilý mladík za volantem duchapřítomnost neztratil. Zastavil totiž na druhé straně křižovatky, z auta zachránil svého psa, vzal si osobní věci a z místa nenápadně utekl. Svědci se v tu dobu stále ještě snažili dívku oživit.

Policie po něm pátrala dva dny. Do doby, než sám přišel na jednu ze služeben, už střízlivý a v doprovodu svého advokáta. Nakonec ho soudce potrestal sedmiletým vězením. Podobně se přitom zachoval i řidič během loňské nehody v Ječné ulici v Praze. I tahle nehoda skončila smrtí chodce a řidič chtěl z místa zmizet. Přihlásil se policii až po několika hodinách.

Z úplně jiného soudku byla loňská nehoda v Mladé Boleslavi, kde osobní vůz najel přímo do brány automobilky, kterou procházeli lidé do práce. Autentické záběry, přímo z jeho zběsilé jízdy se tehdy objevili i v médiích. Tři lidé se zranili, naštěstí nikdo nezemřel. V tomto případě nešlo o úmysl ani o vliv alkoholu. Vyšetřovatelé zjistili, že řidič měl zdravotní komplikace, kvůli kterým ztratil nad svým vozem kontrolu.

Tagy: