Smrt na přechodu v Plzni. Staršího muže srazil autobus MHD, policie vysvětlila vypnutý semafor

Muže v Plzni na přechodu pro chodce srazil a usmrtil autobus MHD.

Autobus v Plzni srazil a usmrtil muže na přechodu

Na Karlovarské třídě v Plzni v pondělí ráno zemřel starší muž, kterého na přechodu pro chodce srazil autobus městské hromadné dopravy. Semafor byl v té době vypnutý. Věcí se zabývá policie, řekla její mluvčí Michaela Raindlová.

Nehoda se stala před 06:00 u zastávky U Družby. „Dle dosud zjištěných skutečností přecházel starší muž vozovku po přechodu pro chodce a došlo ke střetu s autobusem MHD. Světelné signalizační zařízení bylo v té době vypnuté,“ uvedla mluvčí. Pro CNN Prima NEWS upřesnila, že semafory se v místě zapínají až později, kdy je větší provoz.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Miliardář Janeček boural v centru Prahy. S luxusním vozem narazil do sloupu u vozovky

Sražený muž přes veškerou snahu záchranářů zemřel, byla nařízena soudní pitva, řekla Raindlová. „My jsme u muže narozeného v roce 1964 přes dvě desítky minut prováděli kardio-pulmonální resuscitaci. Přes veškerou snahu se bohužel již nepovedlo obnovit životní funkce zraněného muže a lékař konstatoval jeho úmrtí na místě,“ upřesnila mluvčí záchranářů pro web Krimi Plzeň.

V autobuse nikdo necestoval, řidič podle dechové zkoušky alkohol nepil. „Policisté se nehodou zabývají a ve věci zjišťují veškeré okolnosti,“ doplnila mluvčí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Proč v Česku bourají autobusy? Riziko je téměř všude, popsal instruktor autoškoly

Tagy:
policie autobus Plzeň úmrtí krimi městská hromadná doprava Přechod pro chodce