Tragická nehoda na Semilsku: Osobní auto skončilo v obývacím pokoji, spolujezdec zemřel

Vážnou nehodu vyšetřují policisté na Semilsku. Osobní auto tam v obci Poniklá narazilo do domu. Spolujezdec z vozu na místě zemřel, řidiče odvezla záchranná služba s těžkým zraněním do nemocnice.

„Auto jelo po silnici první třídy I/14 ve směru na Jilemnici. V Poniklé ale v pravotočivé zatáčce vyjelo zatím z neznámých důvodů do protisměru a narazilo do rodinného domu,“ uvedla Vladimíra Šrýtrová, mluvčí policie Libereckého kraje. Hasiči museli oba pasažéry z vozidla vyprošťovat. Spolujezdci už ale záchranáři nedokázali pomoci.

ČTĚTE TAKÉ: Neštěstí v Praze. Řidič dostal záchvat a vjel na zastávku I. P. Pavlova, pět lidí je zraněno

V domě, do kterého auto narazilo, naštěstí v tu chvíli nikdo nebyl. Vozidlo se probouralo až do obývacího pokoje v přízemí budovy. Hasiči museli na místo přivolat statika a podle jeho pokynů dům zajistit podpůrnými trámy. Co bylo příčinou nehody, zatím není jasné. Nicméně podle toho, jakou škodu naráz způsobil i podle deformace přední části auta, to vypadá, že auto jelo úsekem v obci rychleji než 50 kilometrů v hodině.

Spolujezdec, který nepřežil, byl podle neoficiálních informací nepřipoutaný. „Dechovou zkoušku u řidiče jsme vzhledem k jeho zdravotnímu stavu nemohli provést,“ dodala Šrýtrová.

Tagy: