Tragická nehoda na Českolipsku. Řidič SUV srazil chodce, ten na místě zemřel

Policisté na Českolipsku vyšetřují tragickou nehodu, při které auto srazilo chodce.

Chodec zemřel po nehodě

Policisté na Českolipsku vyšetřují tragickou nehodu, při které auto srazilo chodce. Ten měl podle některých svědků přecházet po přechodu na hlavní silnici vedoucí Cvikovem. Muž silný náraz ani přes snahu záchranářů nepřežil.

Bezvládnému muži sraženému autem se okamžitě snažilo pomoci hned několik kolemjdoucích. Na místo během pár minut dorazili také záchranáři.

„Na místě byli svědci, kteří zavolali linku 155 a okamžitě začali poskytovat výbornou první pomoc. My jsme si tu resuscitaci převzali a v ní jsme několik desítek minut pokračovali. Bohužel musel lékař konstatovat smrt,“ uvedl mluvčí libereckých záchranářů Michal Georgiev. Nehoda se stala ve Cvikově na silnici I/13, na hlavním tahu mezi Libercem a Českou Lípou.

Řidiči tu často překračují maximální povolenou rychlost 50 kilometrů za hodinu. Okolnosti tragické nehody jsou ale stále nejasné, policisté zatím nechtějí potvrdit ani to, zda se chodec, který údajně venčil psa, pohyboval po přechodu.

„Přizvali jsme pochopitelně znalce z oboru dopravy. Ať už místo střetu, nebo rychlost jedoucího vozidla jsou předmětem vyšetřování,“ informoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Jisté je zatím jen to, že řidič auta podle dechové zkoušky nepil před jízdou alkohol. Jestli nebyl pod vlivem alkoholu chodec, odhalí až pitva.

Tagy: