Při tragické nehodě vyhasly životy tří kamarádek z dětství. Rodiny dívek kritizují policii

Pátrání po pětici mladých lidí, kteří byli od pátečního večera pohřešováni, skončilo tragicky. Policisté ve Walesu oznámili, že tři z nich nalezli mrtvé v havarovaném autě, další dva jsou těžce zranění a nyní již v péči lékařů. Skupinka cestovala z Newportu do Cardiffu. Rodiny obětí nyní kritizují policii za laxní přístup k případu.

Trojice kamarádek z dětství vyrazila v pátek večer do baru Muffler v Newportu. Dvacetiletá Sophie Russonová, o rok starší Eve Smithová a Darcy Rossová se tam pak setkaly se dvěma mladými muži, čtyřiadvacetiletým Rafelem Jeannem a dvaatřicetiletým Shanem Loughlinem. Uvnitř podniku skupinku svědci zaznamenali naposledy.

ČTĚTE TAKÉ: Nové detaily tragické smrti kadeta z Vyškova. Mladík si samopalem probodl krk

Oba muži byli z Cardiffu, kam se z baru autem společně vydali. „Policisté na záběrech z kamer spatřili jejich vůz v oblasti St Mellons v Cardiffu,“ sdělil britský web Mirror informaci, kterou rodina okamžitě sdílela na sociálních sítích. Havarovaný Volkswagen Tiguan se však podařilo najít až v neděli v noci, tedy 48 hodin od doby, co skupinka zmizela.

Policie prý zmizení bagatelizovala

Tři z pěti mladých lidí bohužel na místě zahynuli, zbylí dva jsou těžce zranění, avšak ve stabilizovaném stavu a v péči lékařů. Rodinní příslušníci jsou přesvědčeni, že policie k případu přistoupila nedostatečně zodpovědně. „Zdálo se, že je to nezajímá. Musela jsem sama jet do Cardiffu, asi si nemysleli, že je zmizení vážné,“ uvedla pro Daily Mail matka Sophie.

Totožnost obětí nebyla oficiální cestou zveřejněna, promluvili o ní ale blízcí dvou z nich. Jednou ze zemřelých je Eve, o čemž na Facebooku informovala její sestra. Ve stabilizovaném stavu je Sophie, což na sociální síti potvrdila její kamarádka. Podle zjištění Mirroru mají být dalšími obětmi Darcy a Rafel.

Tagy: