Tragická nehoda v Litomyšli. V autě uhořeli tři mladí lidé, další zraněný byl opilý

Tragická nehoda v Litomyšli.

Smrtelná nehoda v Litomyšli

Po nárazu auta do stromu v sobotu v Litomyšli na Svitavsku uhořeli tři mladí lidé ve věku 18, 22 a 23 let. Další zraněný člověk – 27letý muž – byl u auta. Byl opilý, policie zjišťuje, zda to byl řidič. Zraněný je v péči lékařů. Řekla to policejní mluvčí Markéta Janovská.

Nehoda se stala před 4:30 u nádraží. Vozidlo Škoda Fabia čelně narazilo do stromu, pak začalo hořet, tři lidé v něm uhořeli. Jednalo se dvě ženy ve věku 22 a 23 let a osmnáctiletého mladíka.

„Po příjezdu policistů na místo se u vozidla nacházela čtvrtá osoba, u které nevíme, zda to byl řidič,“ řekla Janovská. Policisté u 27letého muž provedli dechovou zkouškou zjistili 1,8 promile alkoholu a nařídili odběr krve.

Požár hasiči zlikvidovali za 20 minut. Škodu odhadli na 80 tisíc korun, uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková. Policie musí zjistit totožnost obětí, a pokud to bude možné, ještě v sobotu vyslechnout čtvrtého cestujícího. U zemřelých je nařízená soudní pitva, dodala Janovská.

Záchranáři na místě u tří lidí konstatovali smrt, čtvrtý muž byl středně těžce zraněný. Zdravotníci ho po šetření převezli do hradecké nemocnice, řekl mluvčí záchranářů Aleš Malý. Rozsah poranění komentovat nechtěl.

Začátkem ledna obdobně tragickou nehodu vyšetřovali policisté u Chotiměře na Litoměřicku. Řidič osobního auta tam z nezjištěných příčin svým autem vyjel z dálnice a havaroval. Vozidlo poté začalo hořet. Podle informací CNN Prima NEWS muž při této nehodě uhořel. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů.

Tagy: