Vražda 14letého chlapce na Klatovsku: Zemřel v den svých narozenin, podezřelý je otec

Po vraždě čtrnáctiletého chlapce lidé před dům pokládali svíčky.

Kriminalisté pokračují ve vyšetřování vraždy chlapce

Nadále pokračuje vyšetřování vraždy nezletilého chlapce, která se odehrála v úterý v jedné z obcí na Klatovsku. Podezřelým má být otec zavražděného. Redakce Krimi zpráv se ve středu pokoušela zjistit pozadí hrůzného činu.

Před domem, kde zavražděný chlapec žil, už hoří několik svíček. Malou obcí, která má zhruba 700 obyvatel hrůzný čin otřásl. Sousedé nemluví o ničem jiném a nemohou stále pochopit, co se v úterý 15. března dopoledne v jednom z domů odehrálo.

„Stále přemýšlíme o tom, co se tam mohlo stát. Nikdy jsem u něj neviděla jediné pivo, jedině nealko,“ podotkla jedna z mísítních. Další doplnil, že syn s otcem společně jezdili na koloběžkách. „Co se však mezi nimi stalo, se asi nikdo nedozví,“ dodal.

Zavražděný chlapec měl mít v osudný den podle našich informací čtrnácté narozeniny. Odpoledne se chtěl sejít se svými přáteli, k setkání už ale nedošlo. „Ještě volal klukům do školy, že až přijdou, tak jim ukáže dárek, který dostal,“ svěřil se další místní.

Jediný podezřelý

Chlapec podle nich žil pouze se svým otcem a prarodiči. V rodině údajně neměli mít žádné dlouhodobé problémy. Co přesně se v osudné odpoledne odehrálo se nyní snaží zjistit vyšetřovatelé z plzeňské „mordparty“. Zatím nechtějí prozradit žádné nové detaily. Odkazují se na úterní vyjádření.

Klíčem k rozpletení celého případu, který vyvrcholil vraždou čtrnáctiletého chlapce, bude hlavně jeho otec, který má být zároveň jediným podezřelým. Toho v úterý přemístil vrtulník v kritickém stavu do nemocnice v Plzni. Po hrůzném činu se totiž měl pokusit o sebevraždu.

Redakce Krimi zpráv se pokoušela zjistit, jestli se jeho zdravotní stav stabilizoval a zda policisté vůbec budou mít možnost ho vyslechnout. Zatím se nám to ale nepodařilo.

Tagy: