Děčín v slzách: Se zavražděným 13letým chlapcem se přišly rozloučit stovky lidí

Památku 13letého chlapce, kterého minulý týden našli kriminalisté zavražděného v lese v Děčíně, uctily stovky lidí. Pohřeb se konal v pátek dopoledne ve smuteční obřadní síni v děčínských Folknářích.

Z vraždy policie minulý víkend obvinila dva mladíky ve věku 15 a 18 let, soud je následně v pondělí poslal do vazby. Jedna z pozůstalých, která pronesla smuteční řeč, vzpomínala, že chlapec rád houbařil, jezdil na kole a k rodině i ke kamarádům byl vždy milý. Rozloučit se s ním přišli také jeho spolužáci a učitelé.

Podle informací CNN Prima NEWS měli dva mladíci v pátek 25. února 2022 svého 13letého kamaráda pod záminkou vylákat do lesa a následně ho surově umlátit. K vraždě měli použít i nůž, zřejmě byli pod vlivem drog.

Vznikla už také internetová petice za přísné potrestání pachatelů. „Měli by dostat mnohem vyšší trest než 10 až 20 let vězení. V petici žádáme doživotí. Podepsali ji lidé nejen z Děčína, ale i ze zahraničí, třeba z Polska a Německa,“ uvedla autorka petice Iva Vospálková.

Oba obvinění skončili ve vazební věznici v Teplicích. Staršímu v případě prokázání viny hrozí za vraždu až 20 let vězení, mladšímu kvůli věku poloviční trest. Oba by také mělo čekat vyšetření psychiatrů, které ukáže, zda netrpí duševní poruchou.

Pokud by se to prokázalo, místo věznice by nastoupili do ochranného léčení v psychiatrické nemocnici nebo by byli umístěni do detenčního ústavu.

Tagy: