Žena zemřela při bobování. V Jeseníkách narazila do sněžného skútru s přívěsem

Mrtvá sáňkařka

V resortu Kopřivná pod Pradědem došlo v neděli vpodvečer k tragické nehodě, při níž přišla o život žena středního věku. Při bobování narazila do odstaveného sněžného skútru s přívěsem, uvedla mluvčí moravskoslezské policie Zlatuše Viačková.

„S hlubokým pohnutím oznamujeme všem milovníkům hor, že dnes vpodvečer došlo pod turnikety našeho lyžařského vleku k tragické nehodě paní středního věku,“ informoval na svém facebookovém účtu Resort Kopřivná pod Pradědem v Malé Morávce.

Žena údajně nerespektovala hlasité výstrahy několika očitých svědků. „Při nekontrolovaném sjezdu z horní části sjezdovky na zcela neřiditelném a neovladatelném ‚bobovacím talíři na sníh‘ ve velmi vysoké rychlosti a navíc při jízdě pozpátku, narazila do našeho technického zařízení u výdejního okénka bistra,“ doplnili provozovatelé skiareálu. Zmíněným technickým zařízením byl podle policie sněžný skútr s přívěsem.

Po nárazu zůstala ležet bez známek života. Pomoc jí poskytovali i členové Horské služby Jeseníky a následně týmy zdravotníků. „Postižené byly zaintubovány dýchací cesty a záchranáři ji připojili k přístrojem řízené ventilaci, použili rovněž přístroj k provádění nepřímé srdeční masáže. Přes všechny snahy byla resuscitace neúspěšná a zasahující lékař musel konstatovat smrt,“ popsal mluvčí moravskoslezské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl.

Incident nyní vyšetřuje Policie ČR. „Bližší informace vám zatím sdělil nemůžeme. Případem se nyní zabýváme a ověřujeme veškeré informace,“ uvedla mluvčí policie Moravskoslezského kraje Zlatuše Viačková.

Resort Kopřivná pod Pradědem vyjádřil nad zbytečně zmařeným životem lítost a poprosil všechny o opatrnost jak u sebe, tak svých dětí. „Prosíme všechny, kteří se díky stávající situaci přesouvají na různá sněžná klouzadla, aby dbali na bezpečnost svou a také bezpečnost svých dětí.“

S hlubokým pohnutím oznamujeme všem milovníkům hor, že dnes v podvečer došlo pod turnikety našeho lyžařského vleku k...

Posted by Kopřivná Resort on Sunday, January 31, 2021

Neblahé zkušenosti s bobováním a sáňkováním dospělých v této lokalitě pod příspěvkem sdílela řada uživatelů. „Minulý týden jsme tam byli sáňkovat s dcerou, a když jsem viděla jak se tam dospělí řítí z kopce na bobech, tak jsem říkala, že už chápu jak se někdo může zabít na sáňkách. Je to hrozná tragédie, ale svádět to na vládní nařízení? To snad ne. Sama považuju vládní nařízení za naprosto nesmyslné, ale snad by lidem mohl zůstat zdravý rozum,“ napsala například uživatelka Barbora.

Tagy:
nehoda policie přívěs lyžařský areál úmrtí Jeseníky bobování sáňkování skiareály Kopřivná Malá Morávka sněžný skútr Policie České republiky