Žena, která se zabila na bobech, krvácela po nehodě z úst a uší. Nešlo ji zachránit

Mrtvá sáňkařka

Žena, která na bobech narazila v neděli vpodvečer do sání ve skiareálu Kopřivná v Jeseníkách, neměla šanci přežít. „Myslím, že jsme tomu nemohli nijak zabránit,“ řekl k tragické nehodě spolumajitel skiareálu Karel Ležatka. Zraněná krvácela z dutiny ústní i uší a oživování bylo marné.

Čtyřiačtyřicetiletá žena ukrajinského původu narazila hlavou do stojících saní. Mezi prvními, kteří se jí pokusili oživit, byli záchranáři horské služby. „Když jsme přijeli na místo, zraněná těžce krvácela z dutiny ústní a uší,“ popsal její stav záchranář z horské služby Karlov Martin Chalupa.

Následně přijela i zdravotnická záchranná služba, ale všechny snahy o oživování byly marné. „Zasahující lékař musel konstatovat smrt,“ řekl mluvčí moravskoslezské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl.

„Je to nesmírně emocionálně složitý okamžik. Myslím, že jsme tomu nemohli nijak zabránit. Paní si vyšlápla nahoru kopec, dala si pod zadek kulatý talíř, absolutně neřiditelný, a pustila se dolů. Její manžel to má nejspíš celé natočené na mobilu, protože stál dole pod svahem a natáčel ji, jak sjíždí kopec,“ uvedl Ležatka.

Žena jela příliš vysokou rychlostí, navíc posledních několik set metrů pozadu. „Seděla na tácu s ručkama, který se točí dokola. Víme, že posledních sto padesát, dvě stě metrů už jela pozadu a snažila se otočit,“ řekl Chalupa CNN Prima NEWS s tím, že neviděla za sebe a narazila do sání stojících u bufetu. „Byly to sáně na převoz materiálu a zásob na vrch svahu,“ dodal.

Podle Chalupy byla u nehody spousta lidí. „Ty posléze vyslechla policie. Dále jsem to nebyl schopen vyšetřovat. Celou dobu ji při oživování držel manžel za ruku, proto mi přišlo neetické z něj vytahovat informace,“ řekl.

Nehodou se nyní zabývá policie. „V tuto chvíli nic nenasvědčuje cizímu zavinění, přesto veškeré okolnosti prověřujeme,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Zlatuše Viachová.

Tagy:
nehoda policie smrt hlava havárie Moravskoslezský kraj úmrtí Bruntálsko těžké zranění zdravotnická záchranná služba zranění hlavy Jeseníky náraz bobování horská služba okrsek Karlov Kopřivná