Dva zaměstnanci Jaderné elektrárny Temelín tragicky zahynuli. Odvětrávali šachtu horkovodu

U obce Nová Ves zemřeli dva muži.

Dva zaměstnanci Jaderné elektrárny Temelín tragicky zahynuli

V Olešníku na Českobudějovicku zemřeli v pátek odpoledne dva muži, kteří odvětrávali šachtu horkovodu Jaderné elektrárny Temelín. Byli to zaměstnanci elektrárny, řekl její mluvčí Marek Sviták. Tragická událost se stala v části Olešníku Nová Ves. V sobotu policie oznámila, že přesnou příčinu úmrtí určí nařízená soudní pitva.

„Na místě byl pracovník inspektorátu práce. Bližší okolnosti zjišťujeme,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová. „K objasnění úmrtí nařídil vyšetřovatel soudní pitvy,“ upřesnili policisté na Twitteru.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na východě Slovenska zřejmě zabíjel metanol. Zemřeli dva lidé, třetí bojuje o život

Muži zahynuli kolem 16:00. „Oba muže záchranáři několik desítek minut oživovali, avšak resuscitační úsilí bylo marné a muže se nepodařilo zachránit,“ sdělila mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová. Na místě zasahoval také vrtulník Letecké záchranné služby.

Šlo o zaměstnance Jaderné elektrárny Temelín, potvrdil její mluvčí Sviták. „Můžeme potvrdit smrtelný úraz dvou zaměstnanců. Došlo k němu mimo areál elektrárny. Okolnosti prověřujeme, cokoli dalšího není možné aktuálně sdělovat. Intenzivně spolupracujeme s policií a jsme připraveni poskytnout maximální pomoc rodinám. Je nám to nesmírně líto,“ sdělil.

V sobotu policisté na svém webu informovali, že jihočeští kriminalisté nařídili soudní pitvu zahrnující i toxikologické vyšetření. „Výsledky by měly být známy během příštího týdne. Kriminalisté nyní prověřují bližší okolnosti této nešťastné události, a to i ve spolupráci s Českým úřadem bezpečnosti práce,“ uvedla jihočeská policejní mluvčí Martina Joklová.

Podívejte se, jak to vypadá v Jaderné elektrárně Temelín:

Tagy:
jaderná elektrárna Slovensko Twitter okres České Budějovice Jaderná elektrárna Temelín Inspektorát práce Olešník