Boskovické gymnázium v šoku: Z okna měl vyskočit jeden z žáků, na místě zasahuje policie

V budově boskovického gymnázia měl vypadnout žák z druhého patra. Na místě jsou i kriminalisté.

Z okna Boskovického gymnázia měl vyskočit student

Nezletilý chlapec měl nečekaně vyskočit z okna gymnázia v Boskovicích na Blanensku. Na místě jsou nyní policisté, kteří se případem zabývají. Student byl se středně těžkými zraněními transportován do Dětské nemocnice v Brně, sdělila redakci CNN Prima NEWS mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. Tam ho podle mluvčí Fakultní nemocnice Brno Veroniky Plaché čeká náročná operace. O události informoval jako první web iDnes.cz.

Policie přijala oznámení o pádu nezletilého v 10:45 dopoledne. K budově školy dorazili vyšetřovatelé, potvrdil webu iDnes.cz mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala. Student měl vyskočit z okna během vyučování z učebny ve druhém patře.

ČTĚTE TAKÉ: Bitka cizinců s mladíky v Rokycanech. Lukáš skončil se zlomeným zubem, ránu schytala i dívka

Policie České republiky zasahuje Gymnázium Boskovice pád skok z okna

Posted by Kamil Hampl on Tuesday, September 19, 2023

S totožností mladíka jsou kriminalisté obeznámeni. Avšak vzhledem k jeho věku nehodlají případ blíže komentovat. Do gymnázia měli dorazit i psychologové.

„Na místo jsme vyslali jak pozemní lékařskou jednotku, tak vrtulník,“ potvrdila redakci CNN Prima NEWS Bothová. „Záchranáři zajistili nezletilého se středně těžkými zraněními a transportovali ho do Dětské nemocnice v Brně. Vzhledem k věku pacienta nebudeme situaci blíže komentovat,“ dodala.

Podle Plaché je chlapec ve vážném stavu. „Do Dětské nemocnice byl přijat s těžkým polytraumatem, jeho zranění jsou vážná. Je na operačním sále, čeká ho dlouhý operační výkon,“ ozřejmila.

Zřizovatelem boskovického gymnázia je Jihomoravský kraj. „Dostal jsem informaci, že na konci vyučovací hodiny žák ještě za přítomnosti učitele vstal, otevřel okno a vyskočil z třetího patra. Údajně nic nenaznačovalo, že by tento žák měl mít nějaké trauma,“ řekl krajský radní pro školství Karel Jurka (ODS).

Sledujte nový podcast Hlasy zločinu, který se zaobírá největšími kriminálními kauzami. Tématem například byl i nejznámější český pár sériových vrahů, manželé Stodolovi. Podívejte se v přiloženém videu:

Tagy: