Tragický pátek v Německu. Muž ujížděl před policisty, čelní střet nepřežili tři lidé

Nehoda s tragickými následky se odehrála v pátek ráno u německého města Querfurt. Muž ujížděl před policisty a najel na dálnici v protisměru. Následně se čelně střetl s jiným autem. Srážku nepřežili tři lidé, včetně viníka. Jeden člověk byl s těžkými zraněními transportován do nemocnice, informují média.

Drama s tragickým koncem začalo, když se policisté u obce Staßfurt ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko pokusili zastavit podivně jedoucí auto, napsal web RTL. Řidič ale na výzvy nereagoval a začal ujíždět. Ve snaze zbavit se policistů pak pokračoval na dálnici A38. Jenže najel do opačného směru, kde se čelně srazil s jiným autem.

ČTĚTE TAKÉ: Hrůza u Hlízova: Záchranářský vrtulník letěl zbytečně, čelní střet s kamionem řidič nepřežil

Při nehodě zemřel viník a dvě ženy z protijedoucího auta. Štěstí v neštěstí měl muž, který cestoval spolu se ženami. Hasiči ho vyprostili ze zdemolovaného auta a s těžkými zraněními byl letecky transportován do nemocnice ve městě Halle, informoval web Spiegel.

Proč muž policejní hlídce ujížděl a proč najel na dálnici v protisměru, je nyní předmětem vyšetřování. Dálnice A38 ve směru na Göttingen byla kvůli vyšetřování a odklízení následků nehody uzavřena.

Vážná nehoda se stala ve čtvrtek také v Česku. Na dálnici D8 narazil autobus do kamionu, více v reportáži:

Tagy: