Tragický požár v pražském bytě. Hasiči oheň rychle zkrotili, ženu už ale nezachránili

U požáru s tragickými následky ve čtvrtek zasahovali pražští hasiči.

U požáru s tragickými následky ve čtvrtek zasahovali pražští hasiči. Hořet začalo v bytě v Zahradním městě. I přesto, že plameny rychle uhasili, v jednom z pokojů našli bezvládnou ženu. Té už neodkázali pomoci ani přivolaní záchranáři.

Vyděšení kolemjdoucí přivolali hasiče do Jabloňové ulice ve čtvrtek dopoledne. Otevřená okna byla černá od kouře. Směr Zahradní město spěchali také policisté se záchranáři.

„Na místo vyjely složky integrovaného záchranného systému,“ uvedla mluvčí policie Martina Špryslová. Mluvčí hasičů Martin Kavka doplnil, že na místo středisko vyslalo hasiče ze dvou profesionálních stanic. Hasiči se museli co nejrychleji dostat do bytu. Podle sousedů totiž uvnitř bydlela 57letá žena.

Nečekaná komplikace

Uvnitř členové jednotky zjistili, že hoří vybavení bytu. Pro hasiče to nebyl složitý zásah. S ohněm si rychle poradili. Větší problémy jim dělal hustý dým, kvůli kterému museli použít i dýchací masky. V kouři pak objevili bezvládné tělo. Majitelce bytu už nedokázal pomoci ani přivolaný lékař.

„V současné chvíli zjišťujeme příčiny jejího úmrtí. Podle prvotních informací se však jedná o úmrtí bez cizího zavinění,“ doplnila Špryslová. Až nařízená pitva musí určit, jestli žena zemřela už před vypuknutím samotného požáru, nebo jeho následkem. Kromě toho se vyšetřovatelé samozřejmě zajímají i o to, kde přesně začalo hořet.

Hasiči se museli potýkat také s nečekanou potíží – z bytu zachraňovali majitelčinu kočku. Vystrašené zvíře však jednoho z nich pokousalo. „Při záchraně kočka kousla jednoho hasiče do prstu. Zdravotníci ho ošetřili na místě a pokračoval dál v zásahu,“ sdělil Kavka. I kočka však potřebovala kvůli požáru ošetřit a skončila v péči veterinářů. U nich si ji zřejmě vyzvednou příbuzní zemřelé majitelky.

Tagy: