Trenér bojových sportů na Teplicku měl zneužívat své svěřence. Mají jich být desítky

Desítky chlapců měl údajně sexuálně zneužívat trenér bojových sportů na Teplicku. Policie ho na konci května zadržela a v tuto chvíli je ve vazební věznici. Redakci CNN Prima NEWS se podařilo zjistit podrobnosti k tomuto případu, který rozsahem zřejmě nemá v České republice obdoby.

Třiačtyřicetiletý muž trénoval bojové sporty na Teplicku. Mezi jeho svěřenci měli být hlavně chlapci ve věku od šesti let. Podle lidí, kteří jsou s případem seznámení, nezůstalo jen u tréninků. „Doslechl jsem se, že mělo jít vysloveně o sexuální zneužívání. Slyšel jsem, že mělo jít asi o čtyřicet dětí,“ uvedl trenér MMA Pavel Kravec.

ČTĚTE TAKÉ:  Kdo bude soudit Češku za smrt manžela? Trest si může odpykat v Tunisku i doma, míní právníci

Vše mělo prasknout v době, kdy to jeden z chlapců nevydržel a chtěl spáchat sebevraždu. Se vším se svěřil své psycholožce, která rozpoutala akci.

Obtěžování ze strany trenéra prý mělo trvat několik let. V době, kdy se o případ začala zajímat policie, měl být trenér se svými svěřenci v zahraničí. Policie muže zadržela týden poté, co se vrátil.

„Krajští kriminalisté se případem zabývají, vzhledem k účasti nezletilých osob a citlivé situaci nebudeme poskytovat bližší informace,“ uvedl pro Krimi zprávy mluvčí ústecké policie Kamil Marek.

Obviněný muž měl bojové sporty trénovat od mládí a mezi svými svěřenci byl prý velmi oblíbený. „Všichni říkali hodnej Ládík, k dětem je úplně super. No, tak asi k těm dětem měl nějaký cit, ale asi víc, než měl,“ dodal Kravec. Tvrdí, že se mu na vztahu trenéra a jeho svěřenců od začátku něco nezdálo.

„Byli jsme na stejném galavečeru. A jeden z kluků byl vyřízenej po zápase a šel do sprchy. On tam šel za ním a začal ho tam svlékat a sprchovat,“ zavzpomínal trenér MMA.

Policie případ stále vyšetřuje. Pokud se trenérovi nakonec opravdu prokáže vina, hrozí mu až deset let za mřížemi.

Tagy: