Následky tvrdě pociťuje i tři měsíce po nehodě. Josefa srazil řidič, který měl sedět na Borech

Mladého cyklistu srazilo osobní auto. Řidič z místa ujel.

Cyklistu srazil řidič a ujel

Tři měsíce po dopravní nehodě chodí 17letý Josef Vlk stále o berlích a musí denně rehabilitovat. Mladého cyklistu srazil o prázdninách v Plzni-Božkově řidič, který z místa nehody ujel. Nakonec ho policisté dopadli a zjistili, že měl zákaz řízení a už dávno měl být ve věznici na Borech.

15. červenec změnil Josefu Vlkovi život. Teprve 17letý sportovec byl do osudné nehody zvyklý trávit každý den na kole. Když jel z Letkova směrem na Božkovské náměstí, řidič, který jel v protisměru a odbočoval doleva, mu nedal přednost a srazil ho.

ČTĚTE TAKÉ: Bezohledný cyklista na Kladně srazil malé dítě, pak ujel. Nehoráznost, uvedl dopravní expert

„Najednou vidím, jak to stáčí. Tak jsem se snažil uhnout, ale nabral mě. Byl jsem opřený o zábradlí a vidím, jak odjíždí,“ popsal pro CNN Prima NEWS nehodu Josef. „Mladému cyklistovi záchranáři ošetřili středně těžká zranění a při vědomí byl transportován do fakultní nemocnice na akutní příjem,“ informovala tehdy mluvčí plzeňské záchranky Mária Svobodová.

Nechtěl nastoupit do výkonu trestu, tak ujel

V nemocnici musel okamžitě na operační sál, kde ho lékaři tři hodiny operovali. „Mám zlomenou stehenní kost a roztříštěnou čéšku na pět kusů,“ uvedl v červenci po operaci Josef, který dal policistům přesný popis auta, které ho srazilo. Díky tomu se jim 47letého řidiče, který byl v jejich hledáčku už několik dnů, podařilo dopadnout. „Následnou lustrací policisté zjistili, že řidič má platný zákaz řízení všech motorových vozidel,“ řekl tehdy k případu mluvčí plzeňské policie Ondřej Hodan.

Policisté zjistili, že šlo o známou firmu. Muž bez řidičáku jezdil opakovaně a byl za to i odsouzený. „Už měl být ve výkonu trestu a schovával se. Nechtěl nastoupit, a tak ujel,“ uvedl mladý cyklista. „Muž je podezřelý ze spáchání trestných činů těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neposkytnutí pomoci,“ potvrdil Hodan.

Podle dopravního experta bohužel ujetí od nehody není ničím neobvyklým. „Když se podíváme jen na první pololetí letošního roku, takových nehod, kdy řidič ujel, bylo 8 579. To je zhruba 23 procent všech havárií, které zavinili řidiči vozidel,“ řekl dopravní expert Roman Budský. Řidič, který srazil mladého cyklistu, už je ve věznici na Borech, kde si odsedí 14 měsíců za předchozí trest. Za ujetí od nehody mu hrozí až 2 roky. Pokud budou rehabilitace úspěšně pokračovat a noha se zahojí, chtěl by se Josef na kolo vrátit už na začátku příštího roku.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Děsivá srážka v Plzni: Cyklista jel na červenou, po nárazu přeletěl přes kapotu auta

Tagy: