Převrácená loď u břehů San Diega si vyžádala tři oběti. Podle úřadů vezla migranty

Tři lidé zemřeli a 27 dalších bylo v neděli hospitalizováno po převrácení a ztroskotání člunu ve vodách nedaleko pobřeží amerického San Diega. Podle úřadů na lodi pravděpodobně cestovali nelegální migranti. Informovala o tom agentura AP.

Záchranáři uvedli, že z vln bylo vytaženo sedm lidí, tři z nich ale již byli mrtví. Jednoho člověka se podařilo zachránit z útesu a 22 dalších doplavalo na břeh. Podle záchranářů bylo v době neštěstí v oblasti velmi větrno a chladno. „Ve vodě byli lidé, kteří se topili,“ uvedl poručík Rick Romero ze záchranné služby.

Mělo jít o pašeráckou loď

Hlášení o převráceném plavidle dostali záchranáři v neděli dopoledne místního času. Když dorazili na místo, byla již loď rozmetána na kousky. Romero dodal, že celkem 27 lidí bylo s různými zraněními převezeno do nemocnice, mnozí z nich byli podchlazeni. Většina však prý byla schopna „dojít do sanitky po svých“.

„Vše napovídá tomu, že to byla pašerácká loď. Národnost cestujících jsme ještě neprověřili,“ prohlásil Jeff Stephenson z americké pohraniční stráže. Úřady se chystají vyslechnout v nemocnici pasažéry i kapitána plavidla, kterého Stephenson označil za pravděpodobného pašeráka lidí.

Tagy: