Tříletý chlapec se v Arizoně nakazil vzácnou infekcí. Lékaři mu museli amputovat nohy

Tříletý Beauden

Chlapec se při kempování nakazil vzácnou infekcí

Tříletý chlapec se při kempování v Arizoně nakazil vzácnou infekcí. O pár dní později kvůli tomu málem přišel o všechny končetiny. Doktorům se nakonec podařilo zachránit jeho ruce, nohy mu ale museli amputovat. Jeho rodiče jsou vděční za to, že jejich syn zůstal naživu.

Rodina Baumkirschnerových si začátkem října vyjela na víkend do arizonského kempu. Mezitím, co rodiče stavěli stan, tříletý Beauden se s kamarády projížděl na kole. „Spadl na kole a odřel si koleno. Ránu jsme vyčistili antibakteriálním sprejem a zalepili náplastí,“ popsal nehodu otec tříletého chlapce Brian Baumkirschner.

Chlapec se po pádu na kole s ostatními dětmi projížděl ještě několik hodin. Všichni běhali kolem kempu a chvíli si i hráli v blátě. Večer chlapec přišel za svým otcem se slovy, že ho bolí břicho a chce si jít lehnout.

Následující den se chlapec vzbudil s horečkou. Také ho začala bolet pravá noha v místě, kde si poškrábal koleno. Rodiče s ním jeli okamžitě na pohotovost. Beaudenovo koleno mezitím začalo fialovět a natékat. „Infekce se začala šířit i k jeho pažím, rukám a nohám,“ popsal situaci otec tříletého Beaudena.

Lékaři chlapci diagnostikovali stafylokokovou infekci. „Doktoři nám řekli, že všechny jeho končetiny selhávají,“ popsal dále Baumkirschner. U Beaudena se vyvinul vzácný syndrom toxického šoku a jeho tělo začalo selhávat. „Je to noční můra každého rodiče. Nemůžete dělat vůbec nic. Jste bezmocní,“ uvedl smutně otec.

Život chlapci nakonec zachránilo několik operací nohou. O několik dní později mu ale lékaři museli obě dolní končetiny amputovat pod kolenem. Jeho ruce se však naštěstí podařilo zachránit.

Tagy: