Trojčátka tráví většinu času u doktorů, bráška čeká u babičky. Rodina shání peníze na auto

Jednovaječná trojčátka dělají rodičům samou radost. Adámek, Štěpánek a Davídek jsou však nedonošení, proto musí rodina často jezdit desítky kilometrů od domova k lékařům. Čtyřletý velký bráška však musí zůstávat u babičky – do auta se již nevejde. Z toho důvodu se rodina obrací na veřejnost. Na platformě Donio vznikla sbírka s cílem pořídit minimálně šestimístné auto.

„Narodila se nám jednovaječná trojčátka, doma máme ještě čtyřletého syna. Jelikož jsou trojčátka nedonošená, musíme častěji jezdit po doktorech, které máme i 60 či 70 kilometrů od domova,“ vysvětlují rodiče na platformě Donio.

ČTĚTE TAKÉ: Po návratu rakoviny Helena bojuje s nemocí i nedostatkem financí. Přátelé prosí o pomoc

Šestičlenná rodina se do jednoho auta nevejde, a tak je jedinou možností nechávat nejstaršího chlapce na hlídání u babičky. „Byla však ve 3. stupni invalidního důchodu a nyní je ve starobních důchodu. Navíc není možné ho u ní nechávat pokaždé. Babička, moje maminka, mívá silné bolesti zad a je tak nucena zůstat na lůžku,“ podotýká maminka dětí.

Z toho důvodu se rodina obrací na veřejnost s žádostí o pomoc. „Pořízení nového auta by nám moc pomohlo. Budeme vděční za jakoukoliv pomoc. Péče o trojčátka a jejich brášku je náročná, ale krásná. Všeho, co nám život nadělil, si vážíme,“ podotýkají rodiče.

Pokud se vybere částka vyšší, uhradila by rodina další potřeby pro trojčátka  zejména pleny a mléko.

Chcete-li rodině pomoci s pořízením minimálně šestimístného vozu, můžete tak učinit prostřednictvím sbírky na platformě Donio.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Martínkem to nekončí. Rodina „stamilionového“ chlapce díky solidaritě Čechů pomáhá druhým

Tagy: