Tropické počasí si užijeme jen do soboty. Od příštího týdne teploty klesnou na 20 °C

Do konce týdne nás bude provázet slunečné počasí. V pátek a sobotu přijde až tropických 31 °C, od neděle se ale začne mírně ochlazovat. Objeví se více srážek a teploty v odpoledních hodinách se budou pohybovat už jen kolem 20 °C, uvádí Český hydrometeorologický ústav na svých webových stránkách.

Ve středu bude polojasno až jasno, přechodně místy oblačno, ojediněle se objeví přeháňky. Noční teploty se budou pohybovat mezi 16 až 12 °C, na západě kolem 10 °C. Během dne naměříme 26 °C, na jihu Moravy až 28 °C, v 1 000 metrech na horách 17 °C.

Podobné počasí očekávejme i ve čtvrtek. Přes den bude polojasno až oblačno, odpoledne místy oblačno. V noci teploty klesnou na 15 až 11 °C, přes den se budou pohybovat mezi 24 až 28 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr do 3 m/s nebo klidno.

pátek během dne naměříme až tropických 31 °C. „Denní teploty se budou pohybovat mezi 27 až 31 °C.  Bude jasno až polojasno, odpoledne přechodně oblačno a místy přeháňky, zejména v Čechách. Ojediněle se mohou objevit bouřky. Vát bude slabý jihovýchodní, postupně jihozápadní vítr 1 až 4 m/s,“ uvádí ČHMÚ na svých webových stránkách.

Skoro jasno až polojasno bude také v sobotu. Odpoledne se mohou místy objevit přeháňky i bouřky. V noci se teploty se budou pohybovat mezi 18 až 14 °C, během dne vystoupají k 30 °C, na jižní Moravě teploměry ukážou až 32 °C.

🌡☀️Do střední Evropy se od jihozápadu rozšíří tlaková výše a bude se jen zvolná přesouvat k východu. Přinese počasí s...

Posted by Český hydrometeorologický ústav on Tuesday, August 10, 2021

Od neděle se počasí v tuzemsku mírně zhorší, teploty se přesto udrží nad 25 stupni Celsia. „Od severozápadu bude postupně přibývat oblačnosti, a místy se objeví přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty budou mezi 19 až 15 °C, na západě až 13 °C. Během dne naměříme 24 až 28 °C, na Moravě a ve Slezsku až 30 °C,“ uvádí ČHMÚ. Vát bude slabý, přes den mírný jihozápadní, postupně západní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Od pondělí do středy bude oblačno až polojasno, zpočátku až zataženo. Místy se mohou objevit přeháňky nebo bouřky. „Začátkem příštího týdne bude přes naše území přecházet od severozápadu studená fronta a za ní k nám začne proudit chladnější a vlhčí vzduch od západu. Objeví se více srážek a teploty v odpoledních hodinách se budou pohybovat už jen kolem 20 °C,“ informují meteorologové na Facebooku.

Tagy: