Trump jr. pro CNN Prima NEWS: Zastavme financování Ukrajiny, Putinovi dáváme záminky válčit

Donald Trump Jr.

Exkluzivní rozhovor s Donaldem Trumpem jr. pro CNN Prima NEWS

Evropa miluje morálně kázat, zatímco Spojené státy všechno platí, řekl v exkluzivním rozhovoru pro CNN Prima NEWS Donald Trump junior. Podle něj by se mělo zastavit financování Ukrajiny. Uvedl také, že jsme Rusku dali záminku k válce. K napadení dalších států ale podle jeho názoru nyní nedojde.

„Jedinou možností, jak zastavit válku na Ukrajině, je zajistit, že tam nebudou donekonečna proudit peníze," řekl v exkluzivním rozhovoru pro CNN Prima NEWS Donald Trump junior. „Zatím tu každý den vyrábíme zbraně. Pentagon nemá ponětí o tom, kde ty peníze a rakety vlastně skončí. Neexistuje žádná evidence,“ popsal syn amerického exprezidenta.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Stažení z NATO, soumrak Ukrajiny a hon na Bidena. Trump se chce vrátit ve velkém stylu

Tvrdí, že je potřeba zastavit umírání. „Zelenskyj (ukrajinský prezident, pozn. red.) posílá všechny mladé Ukrajince na frontu. Vlastně už tam jsou hlavně starší Ukrajinci, protože ti mladí utekli. A ti jsou posíláni na popravu. Co je vlastně cílem? Pár miliard tady, pár miliard tamhle... Jediné, čemu to pomáhá, je, že na tom vydělávají firmy, které vyrábějí vojenský materiál,“ řekl Trump junior. Současně upozornil na rozsáhlou korupci, která na Ukrajině panuje slovy „pár chlapíků se pak rozhodne pomoc rozkrást".

Evropu zároveň obvinil z morálního kázání, že Rusko je zlo. „Pamatuji si, jak Angela Merkelová (bývalá německá kancléřka, pozn. red.) řekla, že Spojené státy by měly více investovat do NATO, zatímco oni si postaví ropovod, aby na tom Rusko vydělávalo,“ uvedl Trump junior.

Naznačil, že evropské státy se domnívají, že nemusí nikam posílat peníze, protože všechno zaplatí Spojené státy a ještě je ochrání před nepřítelem. „Spojené státy jen dokola sypou peníze. Platíme úplně všechno. Americký daňový poplatník a celkově střední třída pracuje opravdu velmi tvrdě a ty peníze pak končí všude, jen ne u nich. Naše školy a naše nemocnice upadají, máme katastrofální infrastrukturu,“ míní syn Donalda Trumpa.

Zdůraznil, že neříká, že Putin není zlý. „Dali jsme mu ale všechny záminky k tomu, aby překročil hranici a začal válku,“ uvedl Trump junior. Podle něj ale Rusko nyní další státy nenapadne. „Určitě dost podcenili své síly na Ukrajině. Pořád mu ale dáváme všechny záminky,“ podotkl.

Tagy: