Trump nebude skákat, jak Putin píská, tvrdí Fištejn. „Vyslanec“ Carlson prý žije v bludu

Publicista Jefim Fištejn

360° (39)

Favorit na post amerického prezidenta Donald Trump nehodlá hrát roli pudlíka šéfa Kremlu Vladimíra Putina, uvedl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS publicista Jefim Fištejn. Podle něj potřebuje Putin v Bílém domě předvídatelného člověka, což prý republikánský kandidát není. Fištejn rovněž označil novináře Tuckera Carlsona, který vyrazil do Moskvy za rozhovorem s ruskou hlavou státu, za pomatence, který u šéfa Kremlu pravdu nenajde.

„Kdo si myslí, že Trump bude skákat, jak Putin píská, se naprosto mýlí. Republikánský favorit je člověkem vlastní vůle a představy o velké Americe, což si Putin uvědomuje,“ prohlásil publicista. Ruská hlava státu prý také ví, že to byl právě americký exprezident, kdo dodávkami protitankových střel Javelin zabránil převzetí Kyjeva ruskou armádou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trump slaví triumf i v primárkách, kterých se nezúčastnil. Potupa pro Haleyovou, hlásí média

„Proto při prvním setkání se současným americkým prezidentem Joem Bidenem pronesl, že s jeho předchůdcem měla ruská strana potíže. Putin totiž potřebuje vyzpytatelného prezidenta v Bílém domě,“ zdůraznil v pořadu 360° Fištejn.

I přesto, že vnímá Carlsona jako talentovaného novináře, ho v souvislosti s cestou do Moskvy označil za pomateného. Bývalý ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (SOCDEM) připomněl, že se o něm ve veřejném prostoru hovoří jako o možném vyslanci republikánského lídra a že výprava je vnímána jako předzvěst budoucích jednání.

„Argumentuje svou potřebou se stavět proti americkým mainstreamovým sdělovacím prostředkům, které údajně nesdělují celou pravdu,“ ozřejmil Fištejn. „Od Putina se ale tu ‚celou pravdu‘ dozvědět nemůže. Rusové mu nabídnou deset dalších cílů a důvodů této války, jenže nic z toho nebude založené na skutečnosti,“ konstatoval publicista.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Americký velvyslanec Sabet tvrdí, že díky Česku objevil stroj času.

Tagy: