Trump nevypadá dobře, je strnulý a na videu lape po dechu, analyzuje jeho stav lékařka

Sundal roušku a zasalutoval.Trump opustil nemocnici

Americký prezident Donald Trump v pondělí večer opustil Národní vojenské zdravotnické centrum Waltera Reeda a hned poté zamířil do Bílého domu. Na balkoně zasalutoval vojákům a sundal si roušku. Podle doktorky Zoe Norrisové, která jeho stav analyzovala, prezident nevypadá vůbec dobře, píše portál Daily Mirror. Zalapal podle ní po dechu a byl nepřirozeně narovnaný.

Podle lékařky Norrisové v jedné chvíli Donald Trump zalapal po dechu, aby se mohl pořádně nadechnout. „Nevypadá dobře,“ uvedla podle portálu lékařka. Odkazovala se na video amerického prezidenta na balkoně Bílého domu. „Když se na něj podíváte, není to člověk, kterému by bylo dobře,“ myslí si.

„V jednom okamžiku otevře ústa, aby se nadechl a pokusil se udržet ty plíce o něco ,plnější‘, než je obvyklé,“ popsala lékařka. Že se necítí dobře, lze prý vyčíst i z jeho postoje. „Je velmi vypnutý, jeho ramena jsou dost rovná, protože se snaží udržet plíce mírně nafouknuté a nenechat je ,skříplé‘,“ dodala.

Trump přidal na svůj twitterový účet i prohlášení, kde vyzval Američany, aby se nemoci nebáli. „Nenechte (koronavirus) ovládnout vaše životy. Je mi lépe a možná jsem imunní. Nevím,“ vzkázal.

Za projev ale schytal kritiku. „Byl jsem zděšený, když řekl, že by se koronaviru neměli lidé bát,“ reagoval William Schaffner, profesor preventivní medicíny a infekčních nemocí na Vanderbilt University Medical Center v Nashvillu. „Jedná se o virus, který je třeba respektovat a bát se ho,“ doplnil.

Tagy: