Nečekaný hrdina: Stříbro na olympiádě vyhrál bez pomůcek ke střelbě. Uchvátil i Elona Muska

Olympiáda v Paříži má nového hrdinu. Turecký střelec Yusuf Dikec přišel na střelnici k týmové střelbě bez typických pomůcek pro účastníky závodu. Bez krytky proti rozostření, čočky pro zvětšení přesnosti střelby a sluchátek chránicích proti hluku. Namísto toho měl dioptrické brýle a obyčejná bezdrátová sluchátka. Přesto se svoji olympijskou partnerkou vybojoval stříbrnou medaili, jak informovala agentura AP. Jeho husarský kousek neunikl ani miliardáři Elonu Muskovi.

„Jde o Hitmana?“ odkazují fanoušci na internetu na oblíbenou filmovou postavu při pohledu na tureckého střelce Yusufa Dikece, který oproti soupeřům vypadá, že šel právě kolem a na terč na olympiádě v Paříži si vystřelil mimoděk. Navíc v úterý se svou kolegyní Sevval Ilaydou Tarhanovou zajistil svému týmu stříbrnou medaili ve střelbě z pistole na deset metrů, napsalo AP. Zapůsobil na ně i svým netečným výrazem, rukou v kapse a zcela obyčejným trikem.

ČTĚTE TAKÉ: Bramborová medaile pro Česko. Střelci Přívratskému chyběl k olympijskému bronzu necelý bod

Po soutěži se na internetu objevilo několik příspěvků, které srovnávaly Dikeca s jeho srbským soupeřem Damirem Mikecem. Ten měl na rozdíl od něj na jednom oku klapku a na druhém čočku. Mikec se nakonec se svou kolegyní Zoranou Arunovičovou radovali ze zlata, když vyhráli s těsným náskokem. I tak je to ale pro Turecko historický úspěch, uvedl zdroj Turkiye Today.

Jednapadesátiletý Dikec však není na olympiádě nováčkem. Zúčastnil se všech podniků od roku 2008. A pochvalu si vysloužil i od miliardáře a vizionáře Elona Muska, který pod jeho výkon poznamenal: „Vynikající!“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Olympijské skandály. Noční plavecká avantýra, vyhazov kvůli vtipu i těhotná šermířka

Tagy:
Turecko Olympijské hry Elon Musk atletika olympijské hry Česko sport sportovní střelba sportovní událost Internet Letní olympijské hry 2024 sportovní disciplína