Podřežu tě, křičel opilý otec na syna v Jirkově a bodl ho do krku. Dostal čtyři roky natvrdo

Čtyřletý trest vězení si od Krajského soudu v Ústí nad Labem v úterý odnesl 55letý Slovák Petr M., který podle obžaloby napadl nožem svého vlastního syna. Incident se odehrál v bytě v Jirkově na Chomutovsku loni v červenci.

„Obviněný v úmyslu usmrtit poškozeného došel do kuchyně pro kuchyňský nůž s délkou čepele 13 centimetrů. Vrátil se do pokoje se slovy: ‚Ty hajzle, já tě podřežu, já tě zabiju,‘“ uvedl v obžalobě státní zástupce Dan Anděl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Posun ve střelbě v olomoucké herně. Pracovnice po kulce do hlavy zemřela, žalobce chce doživotí

Syn utrpěl řeznou ránu na krku a podle znalkyně nůž jen náhodou neproťal životně důležité cévy. Otec podle svých slov nechtěl syna zavraždit, ale jen vylekat. S tím se ztotožnil nakonec i krajský soud. Otec i syn byli notně posilněni alkoholem, což v napadení hrálo podle soudu podstatnou roli.

„Soud neshledává v jednání pana obžalovaného rozmysl, neustále to bylo součástí vyprovokovaného jednání ze strany pana poškozeného. Obžalovaný byl v nějakém afektu, konflikt probíhal už nějakou dobu, gradovala hádka. To, že nakonec přišlo na nůž, byla otázka okamžiku,“ uvedl soudce Ondřej Peřich.

Otec i napadený syn odmítli rozsudek komentovat, odvolání se otec ale na místě vzdal. Státnímu zástupci se naopak čtyřletý trest za pokus o vraždu zdá nepřiměřeně mírný. „Podal jsem odvolání,“ reagoval Anděl. Případem se tak bude zabývat Vrchní soud v Praze.

Podívejte se na video z cyklu Zvlášť závažné zločiny: Po styku vyhodil dívku v Jihlavě z okna. Bál se, že nezemře, tak po ní skákal a škrtil ji kabelem.

Tagy: