Tyson zbil v letadle pasažéra, který ho provokoval. Vyvázne bez trestu

Bývalý boxerský mistr světa Mike Tyson nebyl obviněn za dubnový incident v letadle v San Franciscu, kde několikrát uhodil muže, jenž ho provokoval. Místní úřad státního zástupce se rozhodl případ uzavřít bez obvinění vzhledem k „okolnostem provázejícím konfrontaci“.

„Patří k nim chování oběti vedoucí k incidentu, interakce mezi panem Tysonem a obětí a také žádost pana Tysona a oběti, aby nebyla vznesena žádná obvinění,“ uvedl úřad.

Incident, z něhož existuje video, se odehrál v první třídě v letadle ze San Francisca na Floridu. Na videu je vidět, jak se Tyson otáčí a několikrát udeří do hlavy muže sedícího na sedadle za ním. Podle Tysonových zástupců ho pasažér nějaký čas obtěžoval. Jedna z cestujících uvedla, že muž, kterého 55letý boxer zbil, vstupoval už do letadla opilý a hlučný.

Tyson, jenž se po konci boxerské kariéry živil mimo jiné herectvím či natáčením podcastů, aktuálně podniká s marihuanou. V San Franciscu byl na každoroční akci 420 cannabis festival, kde propagoval svou značku marihuany Tyson 2.0.

Během boxerské kariéry vyhrál Tyson 50 zápasů, z toho 44 K.O. V roce 1987 se stal ve 20 letech nejmladším mistrem světa v těžké váze v historii, v 90. letech strávil tři roky ve vězení za znásilnění.

Tagy: