Tysonova exhibice s youtuberem Jakem Paulem se odkládá. Fanouškům popsal, s čím se potýká

Bývalý mistr světa v těžké váze Mike Tyson musel kvůli zdravotním problémům odložit návrat do ringu. Legendární americký boxer, který na konci června oslaví 58. narozeniny, se měl 20. července utkat v exhibici s youtuberem Jakem Paulem. Zápas se prý ale uskuteční, ale později. Zdravotní potíže zastihly bývalého šampiona těžké váhy na začátku týdne v letadle. Zasahovat museli i záchranáři.

Zdravotní komplikace zastihly Tysona v pondělí. V úterý bývalý sportovec sdělil, že je v pořádku. „Nyní se cítím na 100 procent fit, i když na to, abych porazil Jakea Paula, to nepotřebuji,“ napsal sebevědomě boxer na sociální síti X. Příspěvek získal za 12 hodin od zveřejnění přes 70 tisíc reakcí.

ČTĚTE TAKÉ: Kate mi změnila život, tvrdí bývalá kriminálnice. Princezně poslala povzbudivý vzkaz

Jenže koncem týdne bylo vše jinak. Organizátoři v pátek oznámili, že zápas se uskuteční později v tomto roce. Lékaři totiž Tysonovi doporučili v příštích týdnech jen lehkou zátěž, takže se nemůže připravovat na zápas. „Chci poděkovat svým fanouškům po celém světě za jejich podporu a pochopení. Moje tělo je jinak v nejlepší formě od devadesátých let a brzy se vrátím k plnohodnotnému tréninku,“ uvedl Tyson v prohlášení.

Dějištěm plánovaného zápasu zůstává stadion AT&T v texaském Arlingtonu, který je domovem týmu amerického fotbalu Dallas Cowboys a pojme 80 tisíc diváků.

Sedmapadesátileté legendě, které bude v době zápasu 58 let, se při pondělním letu z Miami do Los Angeles měla točit hlava a hlásila problémy se žaludečním vředem, informoval magazín US Weekly.

Situace na palubě byla zřejmě dramatická. Ještě předtím, než dorazili záchranáři, měl letecký personál hledat lékaře mezi ostatními pasažéry. „Zpráva se objevila všem na obrazovkách,“ napsal deník In Touch. Ošetření Tysona lékaři mělo trvat asi 25 minut.

Bývalý šampion má na kontě 50 vítězství a šest porážek. Naposledy boxoval v roce 2020 s dalším veteránem Royem Jonesem v exhibici, která skončila remízou.

Sedmadvacetiletý Paul začal boxovat před několika lety a má za sebou deset zápasů. Mezi jeho soupeři v ringu od roku 2020 byli i další youtuber, bývalý basketbalista či bojovníci MMA. Bilanci má devět vítězství a jednu porážku.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Suchánka zatkla policie, Genzer byl šprt, práskli na sebe kolegové. Čeho se nejvíce bojí?

Tagy: