Horor v hořícím vlaku: Myslela jsem, že umřu, líčila cestující. Lidé skákali z oken

Evakuace vlaku v Massachusetts

Evakuace vlaku v Massachusetts

Zážitek, na který asi nikdy nezapomenou, mají za sebou cestující, kteří ve čtvrtek ráno mířili vlakem do zastávky Assembly v americkém Massachusetts. Došlo totiž k technické závadě, po níž vlak začal hořet a asi 200 lidí muselo být evakuováno.

Steve Poftak, generální ředitel Dopravního úřadu v Massachusetts, popsal, co celý incident způsobilo. „Uvolnila se součástka vedoucí podél podvozku vlaku, dostala se do kontaktu s kolejnicí, což vedlo k jiskření, kouři a nakonec k požáru,“ sdělil na tiskové konferenci.

„Z vlaku bylo evakuováno přibližně 200 lidí,“ uvedl následně v prohlášení pro CNN dopravce s tím, že nikdo nebyl zraněn. „Rozhodně to není typ služby, kterou chceme našim zákazníkům poskytoval,“ přiblížil zástupce společnosti.

Pohled cestujícího pak přinesla Jennifer Thomsonová-Sullivanová. Když se vlak blížil k mostu Dana Bridge, zaslechla prý výbuch, po němž stroj okamžitě zastavil. „Byl cítit zápach spáleniny, objevil se kouř a pak se ozvaly další rány. Všichni začali křičet. V tu chvíli jsem si myslela, že zemřu,“ líčila.

„Jeden muž se marně snažil otevřít nouzový východ. Když to vzdal, otočil se k oknu a začal do něj kopat. Rozbil ho a lidé se otvorem začali hrnout ven,“ uvedla žena. Chtěla je následovat, ale podle svých slov si to rozmyslela ve chvíli, kdy viděla, že by musela skočit z několikametrové výšky.

Skok do řeky

„Navíc jsem si uvědomila, že kolejnice může být pod proudem, začala jsem na lidi křičet, aby si dali pozor,“ vzpomínala. O chvilku později průvodčí poslal lidi zpátky do vlaku, kde počkali na hasiče.

Jedna osoba se před plameny rozhodla zachránit skokem z mostu do řeky. „Slyšela jsem, jak lidé křičí: ‚Ne, ne, nedělejte to,‘ a pak jsem se otočila a viděla, jak se někdo ve vodě snaží doplavat na břeh,“ pravila Thomsonová-Sullivanová.

Tagy: