Plzeňská školka bojuje s feťáky. Učitelky našly další stříkačku, místostarosta je zoufalý

Jen týden poté, co se na zahradě mateřské školy poranila dívenka o odhozenou jehlu, našly učitelky při kontrole další injekční stříkačku. O tom, že s narkomany je problém i v okolí školky, se přesvědčil náš štáb Krimi zpráv. Vyhozenou stříkačku totiž objevil u dětského hřiště.

Uběhl pouze týden ode dne, kdy se na zahradě jedné z mateřských škol v Plzni píchla dívenka o odhozenou injekční stříkačku. „Do ruky si zabodla injekční stříkačku, kterou nějaké feťácké prase hodilo za plot. Můj pětiletý kluk si hrál metr od té holčičky a já si nedovedu představit tu hrůzu, kterou teď ti rodiče zažívají,“ uvedl tehdy otec jednoho z dětí, které školky navštěvují.

Učitelky od toho dne každé ráno kontrolují zahradu předtím, než si tam děti jdou hrát. A právě při jedné z nich našly další odhozenou jehlu. „Mohu potvrdit, že jsme v tomto týdnu vyjížděli ke sběru infekčního materiálu do mateřské školky v Plzni na Borech,“ uvedla mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Počůral se, tak ho plácla. Svědci líčili týrání dětí ve školce, podobných případů jsou tisíce

„Tohle už začíná být situace skoro až naschvál, protože je to v relativně krátkém časovém horizontu ta samá školka a téměř to samé místo,“ upozornil 1. místostarosta Městského obvodu Plzeň 3 Pavel Šrámek (Piráti).

Konkrétně v Plzni se po ulicích ročně povalují i více než tři tisíce injekčních stříkaček. Jednu i přímo štáb CNN Prima NEWS během svého natáčení. Také u dětského hřiště. „Našla jsem stříkačku u dětského hřiště v Plzni na Borech,“ nahlásila věc reportérka Pavlína Polatová. Strážníci byli na místě během několika málo minut.

„Dokážete si představit, že by nějaký dítě třeba tu injekční stříkačku objevilo? Já Mám dvouletého vnuka, takže to je špatně,“ uvedla obyvatelka sídliště Jana Řánková. Přitom kontejner na použité injekční stříkačky je nově i 600 metrů od místa, kde je zahrada školky. „Zabránit tomu stoprocentně nikdy nejde, ale určitě se teď zahajují opatření, například kamerový systém, který tady bude zaveden,“ doplnila ředitelka školky Monika Ženíšková. Učitelky také poučily děti, jak se mají chovat, když injekční stříkačku najdou.

Tagy:
zahrada Plzeň Česká pirátská strana mateřská škola injekční stříkačka Pavel Šrámek