Uhynulá zvířata v čistírně odpadních vod nebyla štěňata, ale koťata. Pachatel uniká

Vyšetřování mrtvých štěňat má překvapivé pokračování

Překvapivý posun nastal v případu deseti uhynulých mláďat, která připlavala do areálu čistírny odpadních vod v Zásmukách na Kolínsku. Nařízená pitva totiž prokázala něco, s čím kriminalisté vůbec nepočítali. Všichni se domnívali, že jde o štěňata. Nakonec se ale ukázalo, že někdo bezcitně utopil deset odrostlých koťat. Policisté na případu stále pracují a po pachateli pátrají.

Fotografie mláďat ve vodě, které se objevily koncem října na sociálních sítích, otřásly snad každým milovníkem zvířat. Do čistírny odpadních vod v Zásmukách na Kolínsku měla voda přinést deset mrtvých štěňat.

„Jsem tady 20 let, ale za tu dobu jsem tady jsem nic takového neviděl. Ten člověk je normální hyena, tohle se nedělá. Člověku to rve srdce, když to vidí,“ uvedl po nalezení zvířat pracovník čistírny Pavel Krejčí.

Děsivým nálezem se hned začali zabývat policisté, pro které bylo v pátrání po majiteli feny důležité zjistit hlavně rasu psa – jenže nakonec je vše jinak. „Pitva prokázala, že se jednalo o 2,5 měsíce stará koťata, která byla ve značné fázi rozkladu,“ oznámila mluvčí policie Michaela Richterová.

Původní odhady totiž spekulovaly o tom, že se mláďat někdo zbavil těsně po narození anebo že se mohla narodit mrtvá. To, že by se ale někdo zbavil deseti už starších zvířat, nepředpokládal nikdo.

Vyšetřování, které se tedy nejprve ubíralo špatným směrem, je tak opět na úplném začátku. „V případu byly zadány znalecké posudky, které by měly určit, jak přesně zvířata zemřela,“ dodala Richterová. Kriminalisté teď pátrají po člověku, který se tímto způsobem zbavil koťat namísto toho, aby je třeba odnesl do některého z útulků.

Tagy: