Král Slunce si auto na honičku s policií půjčil jako testovací. Bůh mi ho přidělil, tvrdí

Co dělal Bůh slunce před zadržením?

Redakce CNN Prima NEWS zjistila nové informace o zběsilé jízdě muže, který se honil desítky kilometrů s policisty a pak se jim představil jako „král Slunce“. Auto, kterým ujížděl, si vypůjčil jako testovací vůz a v autosalonu tak vzbudil velký rozruch. Nebezpečná honička odstartovala na Strakonické ulici 19. ledna, když ve vysoké rychlosti předjel policisty.

Muž před policisty ujížděl přes dvacet kilometrů. Když zastavil, neměl pozitivní test ani na drogy ani na alkohol. Proč tedy ujížděl? „Důvod byl poněkud zvláštní – říkal, že je král a bůh Slunce a stará se o naši nesmrtelnost. I proto jsme zavolali záchrannou službu,“ vysvětlila zasahující policistka Martina Špryslová.

Bůh Slunce, jak se muž představil policistům, přišel do prodejny nových aut, vypadal prý seriózně a tvrdil že si chce koupit auto. Jedno si pak vzal na hodinovou testovací jízdu.

„Když do vozidla naskočil, jel jak v rallye. Prodejci volali, jestli to myslí vážně nebo co s vozidlem provádí a on se jim vysmál, že ho vrátí, až bude chtít a tak dále. Tak jsme mu volali znovu za půl hodiny, kde s vozidlem je, načež pan Nečas už mluvil nesmysly, že ho zapůjčený nemá, že si ho koupil a tak dále,“ řekl majitel autosalonu Luboš Zeman.

Nebezpečná honička odstartovala na Strakonické ulici 19. ledna ve chvíli, kdy řidič ve vysoké rychlosti předjel policisty. Když se ho pokusili zastavit a zkontrolovat, sešlápl znovu plyn a začal ujíždět ulicí K Přehradám ve směru na Slapy.

Výměna SPZ jako zástěrka

„Potřebuju, aby auto prostě sloužilo. Když ho vezme do ruky ženská, ta to prostě neřeší. Tak jsem to potřeboval otestovat,“ vysvětlil Igor Nečas, který s autem zběsile ujížděl. Z Žebráku, kde prodejna stojí, odjel do Strašic. Právě tam se mu do půjčeného a nevráceného vozu nějakým způsobem dostaly registrační značky z jiného auta.

„Neukradl jsem SPZ značky, odpadlé jsem je našel u auta. Vy to zbytečně řešíte,“ dodal Nečas. Po honičce skočil řidič na šest dní v psychiatrické nemocnici, odkud ho propustili. On sám tvrdí, že je psychicky zcela v pořádku a stále má řidičák i občanku, a tak může dál řídit. Ostatně pro své auto si dojel hned po propuštění z léčebny. Mezitím ale psal do prodejny aut.

„Z Bohnic nás pan Nečas bombardoval emaily, telefonáty dá se říct i výhružkami. Říkal, že je sůh Slunce, že si pro své vozidlo přijede, že mu ho Bůh přidělil a tak dále,“ prozradil Zeman.

Paní, která mu auto půjčila, měla z ujížděče velký strach a málem se podle majitele psychicky složila. Měla prý panickou hrůzu. Ujížděč teď dluží za odtah a vyčištění vozidla, kterým před hlídkou prchal, ale platit nechce nic, prý to má zaplatit policie nebo Bůh.

„Přijde mi to absurdní… Člověk, kterého hodinu a půl honí policie vysokou rychlostí skoro dvoustovkou se zapůjčeným vozidlem, dál jezdí,“ dodává majitel prodejny. O tom, jak bude potrestaný, musí rozhodnout správní řízení, protože zatím nespáchal žádný trestný čin, a to může trvat i týdny.

Tagy:
policie policejní honička auto Ludvík XIV. Žebrák CNN Prima NEWS policisté krimi Slunce Bohnice Ľuboš Zeman Bůh Slunce král Slunce Luboš Zeman Strašice Vodní nádrž Slapy Strakonická