Ukradené auto si moc neužil. Zloděj vůz „rozstřelil“ o strom a sám skončil v poutech

Ukradl auto a při honičce s ním naboural do stromu

Ukradl auto a při honičce s policisty s ním naboural

Soud poslal do vazby recidivistu, který v kradeném autě ujížděl plzeňskými ulicemi strážníkům. Při honičce nezvládl řízení a s vozem naboural do stromu. Pro dopadeného přitom nejde o první incident podobného druhu. Strom u vozovky se mu stal osudným již dříve.

Vůz za 600 tisíc korun skončil po nehodě takzvaně na odpis. Automobil zmizel z kempu u hracholuské přehrady. Známý recidivista tam podle policie z terasy chatky ukradl pánskou taštičku, ve které byly i klíče. Ty si rázem přivlastnil. Na autě pak vyměnil registrační značky a vesele s ním jezdil po Plzni.

Nakonec ale chybu udělal. Sám na sebe po necelém týdnu užívání auta upozornil, když vjel před zraky strážníků do zákazu a následně jim začal ujíždět. „Při pronásledování s vozidlem havaroval do stromu. Řidič i jeho spolujezdkyně se pokusili utéct, ale následně byli zadrženi hlídkou strážníků městské policie,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Eva Červenková.

Test na přítomnost drog a alkoholu oba zadržení odmítli. Policisté pak v kradeném autě objevili sáčky s krystalickou látkou, pravděpodobně pervitinem, a také plynovou pistoli. „Komisař podal podnět na návrh vzetí muže do vazby a ten byl soudem akceptován,“ doplnila mluvčí.

Muž už jednou boural s kradeným vozem

Roli v tom sehrála hlavně minulost osmatřicetiletého muže. Zejména bohatý trestní rejstřík, ve kterém nechybí ani případ ze začátku letošního února. Tehdy se ráno vloupal do areálu jedné z firem na Rokycansku, kde v šatně krom jiného objevil klíče od auta. I v tomto případě mu stopku vystavil strom.

Muž jel kradeným autem ve směru na Šťáhlavy. Následně ale sjel do příkopu, kde nejprve narazil do jednoho stromu a pak se zastavil o další. „I přes hrozivě vypadající nehodu, kdy automobil čelně narazil do stromu, na místě záchranáři nalezli jen lehce zraněného muže, kterému z vozu pomohl svědek dopravní nehody,“ popsala mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Muž měl tím pádem obrovské štěstí, že vyvázl z těžké nehody jen s drobnými zraněními, hned dvakrát. Aby si znovu neublížil, budou ho nyní kontrolovat příslušníci vězeňské služby ve vazební věznici. Tam bude recidivista čekat na hlavní líčení. Hrozí mu dlouholetý pobyt za mřížemi.

Tagy:
strom policejní honička autonehoda havárie Plzeň soud zloděj vazba recidivista Vězeňská služba České republiky okres Rokycany Šťáhlavy