Ukrajina patří Moskvě. Ruský politolog promluvil o cílech a řekl, co chce Kreml získat

Moskvou během přehlídky projely i tanky T-34

Ruská armáda se chystá dobýt další velké ukrajinské město

Cokoliv můžeme získat, bude naším cílem. Tak v ruské státní televizi nastínil strategii Kremlu v konfliktu s Ukrajinou politolog Sergej Michejev. Dodal, že Ukrajina je země Ruska a její samostatnost je jen důsledkem chyb a zrad.

„Co se týče našich plánů – naneštěstí válka teprve stanoví naše plány. Pokud zůstaneme střízliví, naše cíle se budou odvíjet od toho, co je dosažitelné. Všechno, co je dosažitelné, bude prohlášeno za náš cíl,“ uvedl v ruské státní televizi Michejev.

Záznam jeho proslovu koluje na sociálních sítích, není však jasné, zda projev není sestříhaný. Politolog Michejev se ale prokremelsky vyjadřuje dlouhodobě. V minulosti například prohlásil, že ukrajinským jazykem nikdo nemluví a že ani neexistuje. O suverenitě Ukrajiny si nebral servítky ani nyní.

„Jsem absolutně přesvědčen, že Ukrajina je naše země. Naprosto určitě je naše země. Nejde o to, jak a v rámci jakého státu by Ukrajina mohla existovat, obecně vzato, historicky jde o naše území. Země vznikla kvůli řadě chyb, nedorozumění a zrad,“ konstatoval Michejev. Podobný názor zastává Kreml, jehož vojska už před třemi měsíci vtrhla na Ukrajinu.

Tagy: