Mohutné exploze v ruském městě. Zasáhli jsme všechny cíle, tvrdí zdroje z ukrajinské rozvědky

Ukrajinské drony zaútočily ve středu ráno na vojenské letiště v ruském městě Engels a údajně zde způsobily značné škody, informuje agentura UNIAN s odkazem na ukrajinskou rozvědku spadající přímo pod ministerstvo obrany. Rusové oproti tomu tvrdí, že k žádným škodám ani obětem nedošlo.

UNIAN s odkazem na nejmenovaného činovníka ukrajinských tajných služeb uvádí, že se Kyjevu podařilo na Rusy udeřit ve městě Engels u Saratova. Nachází se zde důležité vojenské letiště, které tak mohlo být pravým cílem.

ČTĚTE TAKÉ: Putin jde po Rusech bojujících za Ukrajinu: Zveřejněte jména, budeme je trestat, vyzval FSB

„Šlo o plánovanou operaci HUR (Hlavní ředitelství rozvědky Ministerstva obrany Ukrajiny; pozn. red.). Cíle byly zasaženy. Výsledky právě zjišťujeme,“ sdělil zdroj pro zmiňovanou tiskovou agenturu.

Není jasné, jaké drony v Rusku útočily.

List Ukrajinska pravda s odkazem na telegramový účet ASTRA uvádí, že v Engelsu byly slyšet nejméně čtyři exploze.

Město Engels se nachází poměrně hluboko na ruském území. Od Ukrajiny je zhruba v podobné vzdálenosti jako hlavní město Moskva.

Rusové útok přiznávají, ale odmítají, že by došlo k nějakým škodám na infrastruktuře či k obětem. „Dva drony byly eliminovány nad Engelsem v Saratovské oblasti. Předběžně nejsou žádné oběti ani škody,“ uvádí prokremelská agentura RIA Novosti. Kreml se navíc chlubí, že v Saratovské oblasti sestřelil čtyři ukrajinské bezpilotní letouny.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Čištění zákopů na Ukrajině očima vojáka. Dvacet kilo vybavení a drony jako postrach nepřítele

Tagy:
válka dron letiště Ukrajina Rusko Kyjev Saratov ruská invaze na Ukrajinu UNIAN Engels Ministerstvo obrany Ukrajiny